Messi, Mbappe și Kane eliminați din Liga Campionilor după Bayern Munchen - PSG și Tottenham - AC Milan / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Mbappe, dezamăgit după înfrângerea cu Bayern: „Acesta este nivelul nostru maxim”. Starul celor de la PSG a răspuns în spaniolă când a fost întrebat care sunt planurile lui de viitor
Mbappe, dezamăgit după înfrângerea cu Bayern: „Acesta este nivelul nostru maxim”. Starul celor de la PSG a răspuns în spaniolă când a fost întrebat care sunt planurile lui de viitor
Bayern Munchen a eliminat-o pe Paris Saint-Germain din Liga Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe scorul de 2-0, miercuri seara, pe teren propriu, în manşa secundă a optimilor de finală.

După 1-0 la Paris, bavarezii s-au impus şi pe Allianz Arena, prin golurile marcate în repriza secundă de Eric Maxim Choupo-Moting (61) şi Serge Gnabry (89), ambele venite după baloane pierdute de Verratti. Fără piese de bază precum Kimpembe sau Neymar, iar din prima repriză şi fără Marquinhos (accidentat), PSG şi-a creat câteva ocazii, dar nu a reuşit să învingă defensiva solidă a campioanei Germaniei.

Messi a fost blocat în careu în două rânduri (25), mai întâi de olandezul De Ligt, iar apoi de portarul elveţian Sommer. Bayern a fost periculoasă prin Musiala (32), dar Donnarumma a respins şutul trimis la colţul stâng de talentatul mijlocaş german. De Ligt a fost providenţial (38), respingând de pe linia porţii mingea trimisă de portughezul Vitinha, după o minge pierdută de portarul Sommer. PSG şi-a asumat tot mai multe riscuri după pauză, iar Bayern a reuşit să deschidă scorul prin Choupo-Moting (61), din pasa lui Goretzka. Camerunezul Choupo-Moting, fost la PSG, a reuşit al 11-lea său gol în Champions League.

Sommer s-a remarcat în min. 64, când a respins mingea reluată de Ramos în urma unui corner. În min. 88, Zaire-Emery l-a găsit foarte bine în careu pe Mbappe, dar Davies l-a deposedat în ultimul moment. Bayern a tranşat definitiv disputa în min. 89, pe contraatac, prin Gnabry. Scorul putea fi şi mai mare, dar Donnarumma a apărat şutul lui Davies (90+2).

Thomas Muller, căpitanul lui Bayern, a ajuns la a 65-a apariţie în fazele eliminatorii ale Champions League, doar Cristiano Ronaldo (85) şi Messi (77) având mai multe. PSG părăseşte Liga Campionilor în optimile de finală pentru al doilea sezon consecutiv. Bayern s-a calificat în sferturi pentru a patra oară la rând. Pe Allianz Arena, în faţa a 75.000 de spectatori.

Au evoluat echipele:

Bayern: Sommer - Stanisic, De Ligt, Upamecano, Davies - Kimmich, Goretzka - K. Coman (Gnabry, 86), Th. Muller (căpitan; Cancelo, 86), Musiala (Mane, 82) - Choupo-Moting (L. Sane, 68). Antrenor: Julian Nagelsmann.

PSG: Donnarumma - Danilo Pereira, S. Ramos, Marquinhos (căpitan; Mukiele, 36; Bitshiabu, 46) - Hakimi, Vitinha (Ekitike, 82), Verratti, Fabian Ruiz (Zaire-Emery, 76), Nuno Mendes (Bernat, 82) - Messi, Mbappe. Antrenor: Christophe Galtier. Arbitru: Daniele Orsato (Italia). 

Video

AC Milan s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor, după 0-0 cu Tottenham

AC Milan s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a terminat la egalitate cu Tottenham Hotspur, 0-0, miercuri seara, la Londra, în manşa secundă a optimilor de finală. Rossoneri au câştigat în tur cu 1-0, într-un meci în care portarul român Ciprian Tătăruşanu a avut o evoluţie foarte bună.

Meciul de la Londra a început cu o întârziere de zece minute, din cauza faptului că ambele echipe au ajuns cu greutate la stadion. Marţi seara, un alt meci desfăşurat la Londra, Chelsea - Borussai Dortmund, a început cu întârziere din acelaşi motiv. Prima repriză nu a avut ocazii clare de gol, cea mai bună oportunitate fiind irosită de Junior Messias (19), din poziţie foarte bună.

După pauză, Brahim Diaz a fost blocat succesiv de Lenglet şi de portarul Forster (51). La poarta cealaltă, francezul Maignan, care i-a luat locul lui Tătăruşanu, a respins şutul danezului Hojbjerg (64). Forster s-a opus şi la mingea trimisă de Giroud la colţul scurt (67). Tottenham a rămas în zece oameni în min. 77, când fundaşul argentinian Cristian Romero a avut o intrare dură la Theo Hernandez şi a primit al doilea cartonaş galben. Milan a avut şansa de a închide conturile, dar Tonali a ratat din poziţie excelentă un atac supranumeric, purtat de Rafael Leao (84).

Maignan a salvat o situaţie critică pe final (90+4), la lovitura de cap a lui Kane, care putea trimite meciul în prelungiri. La faza care a urmat, la cealaltă poartă, belgianul Origi a trimis mingea în bară (90+4). Diavolul milanez nu se mai calificase în sferturile Champions League din 2012. În faţa a 61.000 de spectatori, pe Tottenham Hotspur Stadium.

Video

Au evoluat echipele:

Tottenham: Forster - Cr. Romero, Lenglet, Ben Davies - Emerson Aparecido (Richarlison, 70), Skipp, Hojbjerg, Perisic (Pedro Porro, 53) - Kulusevski (D. Sanchez, 83), Kane (căpitan), Heung-min Son. Antrenor: Antonio Conte.

AC Milan: Maignan - M. Thiaw, Kalulu, Tomori, Theo Hernandez (căpitan) - Junior Messias (Saelemaekers, 56), Tonali, Krunic, - Brahim Diaz (Bennacer, 81), Giroud (Origi, 81), Rafael Leao (Rebic, 89). Antrenor: Stefano Pioli. Arbitru: Clement Turpin (Franţa), scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel