Mesele de odinioară, un eveniment cu Ana și Filip Iorga. CONCURS
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Jurnalista Ana Iorga și istoricul Filip-Lucian Iorga vă invită la un eveniment de suflet: mesele de odinioară. Ziarista de la trustul Intact a lansat și un concurs pentru oamenii care vor să descopere o felie din trecut.

Așadar sunteți invitați să călătoriți împreună printre mâncărurile de altădată ale românilor şi să vă aşezați, măcar cu gândul, la mesele de odinioară. "De la Palatul Regal la Târgul Moşilor, din epoca fanariotă în perioada interbelică, de la mâncărurile grele şi spectaculoase ale curţilor boiereşti din secolul al XIX‑lea la mâncărurile elaborate, rafinate şi elegante ale bucătăriei franceze, vom încerca să revizităm o porţiune agreabilă a trecutului nostru, care ne poate da idei şi pentru prezentul nostru culinar", aflăm de pe site-ul Fundatiacaleavictoriei.ro.

Mesele de odinioară, albumul recent publicat în colecţia „Istorie cu blazon" a Editurii Corint, este prilej de tihnă şi de desfătare. Totul pleacă de la imaginile Arhivelor Naţionale ale României, de la meniurile şi reţetele de altădată şi de la fotografiile de epocă ce ne înfăţişează ritualul mesei.

Concurs propus de Ana Iorga

Jurnalista Ana Iorga vă propune un concurs pentru a primi o invitație dublă la acest eveniment. Intrați aici și aflați toate detaliile.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel