Mesajul lui Jens Stoltenberg pentru poporul român. Ce vizează scutul de la Deveselu / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Mesajul lui Jens Stoltenberg pentru poporul român. Ce vizează scutul de la Deveselu  /  Sursă foto: presidency.ro
Mesajul lui Jens Stoltenberg pentru poporul român. Ce vizează scutul de la Deveselu / Sursă foto: presidency.ro
Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a transmis un mesaj de încredere poporului român.

Jurnalistul Radu Tudor i-a cerut lui Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, să transmită un mesaj pentru poporul român, în contextul venirii trupelor NATO în țara noastră și tensiunilor din estul Ucrainei:

„NATO e o alianță defensivă, e aici pentru a proteja pacea și timp de 70 de ani NATO a demonstrat că apărăm și protejăm. Când vorbim despre scutul anti-rachetă, și acesta e tot un scut defensiv. E vorba despre amenințări cu rachetă venite din sud, dar fără a avea legătură cu sisteme ofensive.

Nu există nicio îndoială că Rusia e agresorul, Rusia a invadat și a anexat o parte a unui vecin NATO. Aceasta continuă să destabilizeze estul Ucrainei și nu e nicio îndoială că agresiunea pe care o vedem vine din partea Rusiei. Prevenim orice neînțelegere, orice calcul greșit legat de disponibilitatea NATO de a-și proteja toți aliații“, a spus Jens Stoltenberg.

Stoltenberg: Există riscul unei invazii la scară mare în Ucraina, dar și încercări de a răsturna Guvernul de la Kiev

Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, că există riscul unei invazii a Rusiei în Ucraina.

'Există un risc real pentru că ceea ce vedem acum, această comasare de trupe la granița Ucrainei ar putea conduce la o invazie. În același timp, nu avem nicio certitudine cu privire la ceea ce se va întâmpla. Continuăm să facem apel la Rusia de a reveni la un dialog onest cu NATO.', a spus Stoltenberg.

'Există riscul unei invazii la scară mare, dar există și riscul de încercări de a răsturna Guvernul de la Kiev sau atacuri cibernetice. Mulți dintre ofițerii serviciilor secrete din Rusia acționează în Ucraina. Faptul că știm că Rusia a mai acționat în Ucraina, asta ne îngrijorează și trebuie să fim foarte pregătiți.', a declarat Stoltenberg.

'De aceea, prezența trupelor americane în România este foarte importantă pentru că transmite un semnal de solidaritate, un semnal că suntem pregătiți să intervenim.', a declarat Jens Stoltenberg.

El a mai spus că venirea celor 1.000 de militari americani suplimentari arată unitatea transatlantică şi angajamentul SUA de a apăra Europa. Regiunea Mării Negre are o importanţă strategică pentru NATO, a mai declarat Stoltenberg într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel