Data publicării:

Merkel vrea CARANTINĂ pentru cei care vin din Anglia în fiecare țară din UE

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, vrea ca toţi cei care vin într-o ţară UE din Marea Britanie să intre în carantină, din cauza variantei DELTA a COVID-19.

Alegeri prezidentiale 2024

"În ţara noastră, dacă vii din Marea Britanie trebuie să stai în carantină. Asta nu se întâmplă în toate statele europene, dar mi-ar plăcea să se întâmple", le-a transmis acestora politicienilor din Bundestag, conform news.sky.com

Germania oricum nu permite momentan accesul călătorilor din Marea Britanie, decât dacă sunt cetăţeni germani, rezidenţi în Germania, dacă au soţie, partener sau copil în Germania sau dacă există circumstanţe speciale, precum decesul unui membru al familiei. Chiar şi aşa, cei care intră în Germania din Marea Britanie trebuie să se înregistreze şi să stea în carantnă 14 zile. 

Anunţul Angelei Merkel vine în contextul în care Marea Britanie urmează să actualizeze lista statelor europene de unde cetăţenii care vin în UK nu trebuie să stea în carantină, Malta şi Insulele Baleare fiind cap de listă. 

OMS, avertisment despre tulpina DELTA 

Varianta indiană a coronavirusului (denumită de OMS varianta Delta) este cu circa 60% mai transmisibilă decât varianta Alfa (varianta britanică), care la rândul ei este cu circa 50% mai transmisibilă decât tulpina originală.

Potrivit Public Health England (PHE), circa 99% dintre cazurile de COVID-19 înregistrate în prezent în Marea Britanie corespund variantei Delta, care în această ţară a luat locul ca variantă dominantă variantei Alfa, cea care a provocat ultimul val epidemic.

În Germania deocamdată numai circa 6% din cazurile de COVID-19 sunt cu varianta Delta, dar directorul Institutului german de boli infecţioase Robert Koch, Lothar Wieler, a declarat, vineri, 18 iunie, că întrebarea nu este 'dacă', ci 'când' " ea va deveni dominantă în această ţară, lucru care, în opinia lui, s-ar putea întâmpla până la toamnă.

Experţii OMS consideră că evoluţia pandemiei încă este foarte dinamică, din cauza diferitelor variante aflate în circulaţie, şi este nevoie de mai multe cercetări asupra vaccinurilor folosite pentru a determina eficacitatea lor faţă de această evoluţie a coronavirusului SARS-CoV-2.

OMS atrage atenţia în acest timp că relaxarea restricţiilor antiepidemice sau declararea prematură a unei victorii împotriva pandemiei riscă să contribuie la răspândirea şi mai accentuată a variantei indiene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel