Merkel reacționează față de insultele proferate de Nuland la adresa UE
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Cancelarul german Angela Merkel consideră că afirmațiile Victoriei Nuland, adjunct al secretarului de Stat american John Kerry, la adresa Uniunii Europene sunt "absolut inacceptabile".

Christiane Wirtz, o adjunctă a purtătorului de cuvânt al Guvernului de la Berlin, întrebată despre afirmația "F... EU", a adjunctei secretarului de Stat american John Kerry, Victoria Nuland, a răspuns: "Cancelarul consideră aceste afirmaţii absolut inacceptabile. Cancelarul vrea să sublinieze din nou asupra faptului că (şefa diplomaţiei UE) Lady (Catherine) Ashton face o muncă excelentă", citează Mediafax.

Într-o înregistrare difuzată în mediul online, asistentul secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, spune “la naiba cu UE!” (Fuck the UE! – în engleză) în timpul unei conversații telefonice cu ambasadorul american la Kiev, Geofrrey Pyratt, pe marginea unui subiect referitor la rolul SUA și cel al ONU în criza din Ucraina.

Vineri, într-o conferinţă de presă la Kiev, Victoria Nuland a refuzat să comenteze pe tema afirmaţiilor injurioase pe care le-a făcut la adresa rolului Uniunii Europene (UE) în criza din Ucraina, subliniind că este vorba despre o "conversaţie diplomatică privată", înregistrată în mod "impresionant".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel