Mere dulci, umplute cu biscuiți amaretti: un desert delicios și plin de surprize
Nimeni nu-i va putea rezista acestui desert aromat. Este o rețetă cu adevărat ușoară și chiar se pretează pentru a fi preparată de Crăciun.
Vei face o umplutură specială de mere tăiate cubulețe și aromatizate cu un amestec copleșitor de biscuiți amaretti mărunțiți, stafide și o explozie de arome de portocale, scorțișoară, vanilie și miere de flori sălbatice.
Toate aceste parfumuri vor crea un desert fabulos surprinzător de dulce, care îi va încânta pe toți invitații.
Ingredientele de care ai nevoie:
1 kg mere roșii mari,
150 grame de biscuiți amaretti,
1 portocală,
50 grame de stafide mărunțite,
1 lingură miere de flori sălbatice,
o linguriță de scorțișoară,
esență de vanilie.
Prepararea, pas cu pas
Pentru a face aceste mere delicioase, mai întâi fructele se spală și se usucă bine. Taie circa 1 cm din partea de sus a fiecărui măr. Cu un cuțit sau o lingură mică, scoate pulpa și semințele din interiorul fiecărui măr. Merele se pun cu cavitatea în partea de sus, într-o tavă de ceramică.
Pulpa merelor se pune într-un bol și se adaugă coaja rasă și sucul de la o portocal. Biscuiții amaretti se zdrobesc și se adaugă în bolul cu pulpa de mere.
Brânză de casă, preparată dintr-un litru de lapte: este delicioasă, gustoasă și cremoasă
În bol se mai pun și stafidele, scufundate anterior în apă timp de 10 minute, dar și o lingură de miere. Asezonează cu un praf de scorțișoară și ecența de vanilie. Umplutura este gata.
Umple merele cu câte o lingură din această compoziție delicioasă și închide-le cu capacele pe care le-ai decupat inițial.
Garnitură delicioasă, dar ușoară și rapidă, perfectă pentru masa de Crăciun
De asemenea, unge suprafața merelor cu miere și gătește-le într-un cuptor static, preîncălzit la 190 de grade, aproximativ 25 de minute. Odată coapte, scoate merele și lasă-le să se răcească înainte de a le savura. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News