De ce ai nevoie pentru mere coapte cu nuci:
4 mere
100 g nuci
100 g alune crude
50 g stafide
2 linguri miere
1/2 linguriţă scorţişoară
2 linguri zahăr brun
50 g unt
Cum se prepară mere coapte cu nuci
Dai drumul la cuptor. Tai cotorul de la mare şi le îndepărtezi cutia cu seminţe. Amesteci alunele şi nucile zdrobite cu stafidele, mierea, untul, scorţişoara şi zahărul brun. Pui această umplutură în scobitura de la mere, le aşezi într-o tavă tapetată şi le ţii la cuptor 40-50 de minute.
BONUS
Prăjitură turnată cu mere
Ingrediente:
150 g făină
3 ouă
80 g zahăr
1 plic praf de copt
100 ml ulei
1 plic zahăr vanilat
coaja rasă de la 1 lămâie
2 linguri apă fierbinte
3 mere1 linguriță scorțișoară + 4 lingurițe zahăr
Mod de preparare:
Într-un bol, mixăm ouăle împreună cu zahărul tos și cu cel vanilat până obținem o consistență spumoasă. Adăugăm coaja de lămâie și treptat adăugăm și praful de copt și făina cernută.
La final, adăugăm și apa, uleiul și mixăm bine.
Curățăm și tăiem merele bucățele. Tapetăm o tavă rotundă cu hârtie de copt și punem merele în tavă. Peste mere transferăm compoziția de mai sus și nivelăm frumos.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem prăjitura timp de 30-35 de minute.
Scoatem prăjitura din tavă, o răsturnăm pe un platou, îndepărtăm hârtia de copt și presărăm zahăr amestecat cu scorțișoară peste ea.
Cornuri pufoase cu mere și scorțișoară
Ingrediente:
2 gălbenușuri1 ou întreg35 grame zahăr (sau după gust)600 grame făină70 grame unt moale300 ml lapte călduț25 grame drojdie proaspătă (eu am adăugat pe lângă asta și 1 lingură exces de maia, dar e opțional–cornurile vor ieși minunate și fără acest exces de maia)1 lingură extract de vanilie
UMPLUTURA:
3 mere1 lingură scorțișoară
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia în laptele călduț, căruia i se adaugă 1 linguriță zahăr
Într-un bol se așază toate ingredientele pentru aluat și se frământă bine
Se lasă aluatul la dospit cca 2 ore, sau până își dublează volumul
Între timp, se pregătește umplutură:
Se rad merele și se amestecă bine cu scorțișoară
Se împarte aluatul în 12 bile egale, care se întind cu sucitorul într-o formă ovală
Într-unul din capete șe așează compozițte de mere (eu am pus cam 2 lingurițe), iar spre celălalt capăt, aluatul se crestează
Se rulează aluatul, sigilând bine merele în interiorul cornului
Se obține o formă frumoasă de sul, care apoi se îndoaie puțin, să capete forma de corn
Se așază în tava tapetată cu hârtie de copt și se mai lasă la crescut în tavă încă 30 minute, timp în care se preîncălzește la 180 grade
Cornurile se coc cca 30 minute la 180 grade, sau până se rumenesc frumos și trec testul scobitorii
Se lasă la răcit pe un grilaj de patiserie, după care se pot servi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!
- Alternativa din capitalele europene, după interzicerea centralelor pe gaz. Ștefan Pălărie (USR): Nu transportă gaz până în apartament
- Dan Negru mai vrea o lege dacă se decide închiderea supermarketurilor în weekend: Să-i interzică lui Bartoș!
- AFM, finanțare de 1900 de euro pentru fiecare familie unde venitul pe membru este sub 1700 de lei. Ce este programul ”Prima Conectare”. ”Aduceți civilizația în casa omului”
- Modificarea adusă de Guvern pentru cei care locuiesc la bloc. Se schimbă modul de calcul și costurile pentru consumul de energie termică
- BANCUL ZILEI: După căsătorie...
- Mișcarea care va reduce drastic numărul de cancere în România. Ce e Programul Horizon. Aflăm totul de la europarlamentarii Dreapta Unită
- BANCUL ZILEI: Bulă, test la școală
- Programul garanție-returnare: Modificare pentru când aparatele de reciclare nu funcționează. Ministrul Fechet: Magazinul, obligat să le preia manual
- Alin Oprea, moment de sinceritate: "Cel mai mare regret al meu e faptul că nu este Medana mama copiilor mei"
- Atenție la conflicte. Weekendul „scandalos” în care trebuie să ne ferim de confruntări
- 97% din deșeurile din România sunt de proveniență industrială. Adevărul care doare: De aici luăm infringement-uri
- Detalii din culisele filmului Kingdom of Judas, prima producţie românească vorbită în limba engleză