Data publicării:

Mere coapte cu nuci

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik

E sezonul merelor zemoase, numai bune de copt împreună cu un praf de scorţişoară şi nuci crocante.

De ce ai nevoie pentru mere coapte cu nuci:

4 mere

100 g nuci

100 g alune crude

50 g stafide

2 linguri miere

1/2 linguriţă scorţişoară

2 linguri zahăr brun

50 g unt

Cum se prepară mere coapte cu nuci

Dai drumul la cuptor. Tai cotorul de la mare şi le îndepărtezi cutia cu seminţe. Amesteci alunele şi nucile zdrobite cu stafidele, mierea, untul, scorţişoara şi zahărul brun. Pui această umplutură în scobitura de la mere, le aşezi într-o tavă tapetată şi le ţii la cuptor 40-50 de minute.

BONUS

Prăjitură turnată cu mere

Ingrediente: 

150 g făină

3 ouă

80 g zahăr

1 plic praf de copt

100 ml ulei

1 plic zahăr vanilat

coaja rasă de la 1 lămâie

2 linguri apă fierbinte

3 mere1 linguriță scorțișoară + 4 lingurițe zahăr

Mod de preparare:

Într-un bol, mixăm ouăle împreună cu zahărul tos și cu cel vanilat până obținem o consistență spumoasă. Adăugăm coaja de lămâie și treptat adăugăm și praful de copt și făina cernută.

La final, adăugăm și apa, uleiul și mixăm bine.

Curățăm și tăiem merele bucățele. Tapetăm o tavă rotundă cu hârtie de copt și punem merele în tavă. Peste mere transferăm compoziția de mai sus și nivelăm frumos.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem prăjitura timp de 30-35 de minute.

Scoatem prăjitura din tavă, o răsturnăm pe un platou, îndepărtăm hârtia de copt și presărăm zahăr amestecat cu scorțișoară peste ea.

Cornuri pufoase cu mere și scorțișoară

Ingrediente:

2 gălbenușuri1 ou întreg35 grame zahăr (sau după gust)600 grame făină70 grame unt moale300 ml lapte călduț25 grame drojdie proaspătă (eu am adăugat pe lângă asta și 1 lingură exces de maia, dar e opțional–cornurile vor ieși minunate și fără acest exces de maia)1 lingură extract de vanilie

UMPLUTURA:

3 mere1 lingură scorțișoară

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia în laptele călduț, căruia i se adaugă 1 linguriță zahăr 

Într-un bol se așază toate ingredientele pentru aluat și se frământă bine

Se lasă aluatul la dospit cca 2 ore, sau până își dublează volumul

Între timp, se pregătește umplutură:

Se rad merele și se amestecă bine cu scorțișoară

Se împarte aluatul în 12 bile egale, care se întind cu sucitorul într-o formă ovală

Într-unul din capete șe așează compozițte de mere (eu am pus cam 2 lingurițe), iar spre celălalt capăt, aluatul se crestează

Se rulează aluatul, sigilând bine merele în interiorul cornului

Se obține o formă frumoasă de sul, care apoi se îndoaie puțin, să capete forma de corn

Se așază în tava tapetată cu hârtie de copt și se mai lasă la crescut în tavă încă 30 minute, timp în care se preîncălzește la 180 grade

Cornurile se coc cca 30 minute la 180 grade, sau până se rumenesc frumos și trec testul scobitorii

Se lasă la răcit pe un grilaj de patiserie, după care se pot servi. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel