România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 19 mai, 16:27
MERDENELE cu brânză sărată, rețeta. Gustarea ABSOLUT delicioasă!
MERDENELE cu brânză sărată, rețeta. Cine poate rezista unei merdenele cu brânză? Puțini sunt cei care pot spune "NU". Dacă pofta ți-a inundat simțurile, iată rețeta. Apucă-te de treabă! Rezultatul va fi delicios.

Ingrediente

1 kg făină
400 g griș
2 ouă
500 g mix de brânzeturi
500 g unt gras/margarină
550 ml apă
1 lingurita oțet
1 lingurita sare

Cum se prepară

MERDENELE cu brânză sărată, rețeta. Se amestecă făina, apa, oțetul și sarea pentru aluat. Apa se adaugă treptat. Trebuie să fie obținut un aluat omogen, nelipicios și elastic. Se dă la frigider o oră, scrie retete.unica.ro. Frecați untul/margarina până se obține o consistență cremoasă.

MERDENELE cu brânză sărată, rețeta. Se scoate aluatul și se împarte în bucăți de 65-70 grame. Ungeți un fund de lemn cu ulei. Întindeți cu sucitorul fiecare bucată în parte în dreptunghiuri cu circa 15 cm în lungime. Fiecare dreptunghi trebuie uns cu unt/margarină din belșug.

MERDENELE cu brânză sărată, rețeta. Se împachetează în 3 pe una din laturi și în patru pe latura lungă a dreptunghiului. Când terminați de procedat la fel cu toate, puneți într-un vas, înfoliați. Dați la frigider pentru 30 minute - 1 oră.

MERDENELE cu brânză sărată, rețeta. Pregătiți umplutura din brânzeturiamestecate cu grișul fiert și răcit și cele 2 ouă bătute. Scoateți de la frigider aluatul și întindeți din nou pe fundul de lemn uns cu ulei. Preîncălziți cuptorul la 220-250 grade.

MERDENELE cu brânză sărată, rețeta. În mijlocul fiecărui dreptunghi se pune un pătrățel cu umplutură. Apoi se împăturesc. Se aduc colțurile spre mijloc, simplu: întâi se trag laturile verticale până la jumătate, apoi cele orizontale – rezultând un pătrat.

MERDENELE cu brânză sărată, rețeta. Pe tava unsă cu unt și pe care ați pus, în prealabil, o hârtie de copt, puneți pătrățelele umplute obținute, cu partea pliată în jos. Se dau la cuptor la foc mediu până se rumenesc – aproximativ 20 de minute.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro