Memorandumul Ralucăi Turcan. Gabriela Firea spune că e vorba de „o dublă tăiere“
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 15 apr, 18:46
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Gabriela Firea
Gabriela Firea, senator al Partidului Social Democrat, a vorbit despre Memorandumul care prevede tăieri salariale în Educație și Sănătate.

Într-o postare pe Facebook, senatorul PSD Gabriela Firea a scris despre Memorandumul care prevede diminuări salariale în Sănătate și Educație.

„Au tăiat fără milă veniturile medicilor și profesorilor! Austeritatea s-a instalat! Raluca Turcan și Florin Cîțu nu s-au lăsat și, în ciuda observațiilor venite din ministere, au aprobat Memorandumul privind tăierea veniturilor!

Potrivit Memorandumului, se plafonează sporurile la 20% din salariu, în condițiile în care, în Sănătate, spre exemplu, acestea ajung acum și la 80%.

Același act prevede ca sporul pentru condiții deosebite să fie de 25% din salariul minim, și nu din salariul în plată al fiecărui angajat!

O dublă tăiere!

Ceea ce înseamnă o scădere a veniturilor de aproape 50% pentru personalul de la ATI, de 20-40% pentru alți angajați din sistemul sanitar, dar și de aproximativ 20% pentru angajații din Învățământ.

Și alte categorii de bugetari precum pompierii, polițiștii, jandarmii, militarii vor fi afectate.

Nu numai că Guvernul nu a respectat Legea 153/2017 și nu a mărit veniturile, dar acum le și taie!

Culmea ironiei, motivul invocat este că între diverse categorii există discrepanțe, dar acestea au fost posibile tocmai din cauza neaplicării Legii salarizării unitare, care a fost înghețată de către Guvern!

În vârf de pandemie, Guvernul a catadicsit să taie veniturile cadrelor medicale implicate în combaterea ei!“ a scris senatorul Gabriela Firea pe Facebook.

VEZI ȘI   -  Raluca Turcan a explicat ce se va întâmpla cu sporurile

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro