Data actualizării:
Data publicării:

Memorandum pentru preluarea şi tratarea românilor cu arsuri grave la Bruxelles

Autor: Ema Apostu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
În data de 25 septembrie 2023, Ludivine Dedonder, ministrul belgian al Apărării, a semnat un Memorandum de Înțelegere privind preluarea și tratarea pacienților cu arsuri grave, în prezența ambasadorului României în Belgia, Andreea Păstârnac.

Acest Memorandum de Înțelegere detaliază modalitățile de cooperare bilaterală eficientă, în special prin utilizarea capacităților Spitalului Militar Reine Astrid, centru-far la nivel european în materie. Documentul constituie un cadru consolidat pentru schimburi de bune practici și de experiență în domeniul arsurilor grave.

În acest domeniu, în ultimii ani, cooperarea medicală între România și Regatul Belgiei a fost una foarte intensă. Anterior, Memorandumul de Înțelegere a fost semnat de ministrul român al Sănătății, Alexandru Rafila.

”În luna august a acestui an, Centrul de Mari Arși de la Spitalul Militar Reine Astrid a găzduit victime ale unui incendiu grav izbucnit în România. Acest tip de cooperare - fie bilaterală, ca în acest caz, fie europeană - ne întărește reziliența și ne consolidează legăturile. În plus, semnarea acestui memorandum ilustrează expertiza centrului nostru de tratare a marilor arși. Acest fapt mă bucură”, a spus Ludivine Dedonder, ministrul belgian al Apărării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel