Membrii comandoului american care l-a eliminat pe Osama bin Laden, decorați de Barack Obama
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
barack-obama-70
barack-obama-70

Barack Obama şi vicepreşedintele Joe Biden au mers vineri după-amiază la baza militară Fort Campbell (Kentucky), pentru a se întâlni cu forţa care a efectuat operaţiunea împotriva lui ben Laden.  Preşedintele le-a decernat "o citaţie prezidenţială, cea mai înaltă recompensă care poate fi dată unei unităţi, în semn de recunoştinţă pentru serviciul şi reuşitele lor extraordinare" , potrivit unui oficial, citat sub acoperirea anonimatului.

www.dcnews.ro

"Săptămâna aceasta a fost istorică pentru ţara noastră", a declarat mai târziu Obama, într-un discurs adresat militarilor din cea de-a 101-a divizie aeropurtată, reuniţi la această bază.

Obama a afirmat că eliminându-l pe ben Laden, Statele Unite au "decapitat" al-Qaida. "Am decapitat al-Qaida şi vom ajunge să o învingem", a promis el, sub aplauzele militarilor.

Militarii care au efectuat raidul împotriva lui ben Laden sunt "profesioniştii din umbră ai Americii (...). Ei s-au antrenat timp de mai mulţi ani, ei au devenit mai duri în luptă, s-au pregătit fără încetare pentru această misiune", a precizat preşedintele.

"Atunci când am dat ordinul (de a interveni-n.r.), ei erau pregătiţi. Şi în ultimele zile, lumea întreagă a putut vedea că erau".  "Acestor americani le revine meritul uneia dintre cele mai mari operaţiuni militare şi de informaţii din toată istoria naţiunii noastre", a adăugat el.

Nici un detaliu nu a fost furnizat privind componenţa exactă a comandoului, dar preşedintele s-a întâlnit cu membri ai unităţii de piloţi de elicopter care au participat la raid, dar şi cu alţi membi ai forţelor speciale.

Citește și:

Află aici cine sunt cei care l-au ucis pe bin Laden

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel