Melinda Gates îl va sprijini Joe Biden în cursa prezidențială, punând accent pe importanța luptei pentru dreptul la avort
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO:  Reuters Marketplace
FOTO: Reuters Marketplace
Filantropista Melinda French Gates și-a oferit pentru prima dată sprijinul în alegerile prezidențiale din Statele Unite actualului președinte democrat, Joe Biden, menționând printre motivele sale susținerea drepturilor reproductive, scrie Reuters.

Gates a părăsit în acest an fundația caritabilă pe care a co-fondat-o împreună cu fostul său soț, fondatorul Microsoft Bill Gates, cu 12,5 miliarde de dolari pentru propriile sale activități caritabile.

Ea a declarat că contrastul între Biden și fostul președinte Donald Trump, rivalul său republican în alegerile din 5 noiembrie, "nu ar putea fi mai mare, iar miza nu ar putea fi mai ridicată."

"Femeile merită un lider care să le pese de problemele cu care se confruntă și care să fie dedicat protejării siguranței lor, sănătății lor, puterii lor economice, drepturilor lor reproductive și capacității lor de a participa liber și pe deplin într-o democrație funcțională," a scris ea joi pe platforma de socializare X.

Fundația Bill și Melinda Gates a donat aproximativ 1,8 milioane de dolari în alegerile din 2020, majoritatea către democrați.

Într-un articol de opinie pentru CNN publicat joi, Gates a detaliat și mai mult, spunând că primul mandat al lui Trump a pus în pericol sănătatea, siguranța și libertatea femeilor.

"Și a numit în mod deliberat judecători ai Curții Supreme care ar anula Roe v. Wade, ceea ce a dus la o decizie cu consecințe de anvergură și catastrofale pentru femei și familii," a adăugat ea în articolul pentru CNN.

Curtea a anulat în 2022 hotărârea de 50 de ani care garanta dreptul la avort și a introdus o serie de măsuri restrictive la nivel de stat. Trei judecători numiți de Trump au fost în majoritatea de 5-4.

Campania lui Trump nu a avut niciun comentariu imediat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel