Megan Fox, în ringul de sumo al Politehnicii - VIDEO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
megan-fox-robot
megan-fox-robot

Competiţia de ”sumo” între roboţi, organizată anual în Universitatea Politehnică Bucureşti, a fost câştigată de o roboţică: Megan Fox. Ea are 3 kilograme, greutatea maximă admisă, iar stickerul în formă de buze este singura trăsătură a robotului care aminteşte de actriţa americană.

Articol de: Ioana VĂCĂRAŞU

„Megan Fox, roboţica, s-a născut anul trecut, când am participat la Robochallenge 2010. Ne-a adus locul 4 la faza pe ţară. Am refacut roboţelul, am păstrat motoarele şi numele şi am pus roţi siliconate, albastre. Este un robot care ia singur decizii, un robot cu personalitate. E lăsat în ring, pornit de la un buton, aşteaptă 5 secunde şi porneşte la atac. E un robot autonom,”ştie” ce să facă de unul singur datorită codului scris de noi in limbajul C++”, explică Valeriu Gogoseanu, unul dintre cei patru membri ai echipei proiectante. Bugetul de care au dispus, pe parcursul celor doi ani de lucru, a fost de aproape 5000 de lei. Au fost sponsorizaţi de o companie privată.

Cum se bat roboţii într-o probă de sumo?

La început, roboţii sunt poziţionaţi spate în spate, la o distanţă de 10 centimentri, într-un ring cu diametrul de un metru şi jumătate. „Gândind independent”, ei vor încerca să-şi scoată oponentul din ring prin îmbrâncire. Primul robot care atinge suprafaţa din afara ringului pierde runda. Câştigă robotul care, în trei runde, reuşeşte să-şi elimine adversarul din ring de două ori.

De ce să se numească un robot „Megan Fox”?

În timp ce mai toţi roboţii din concurs purtau nume care să inspire frică, robotul câştigător poartă numele unui sex simbol de la Hollywood: „Noi suntem obişnuiţi să dăm culoare unor lucruri banale, căutam să ne distrăm zi de zi folosind orice resurse. Pur şi simplu din amuzament am ales acest nume. Plus ca Megan Fox este oarecum grozavă.”, îşi laudă membrii echipei câştigătoare, creaţia.

Când putem să o întâlnim live pe Megan Fox, robotul?

În Aula Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei va avea loc faza naţională a concursului de robotică. „Megan Fox e o roboţică bună cu gânduri curate. Îşi aşteaptă adversarii pe 7 mai în Bucureşti. Speră să câştige faza naţională aşa cum a reuşit şi pe 16 martie la faza pe Bucureşti”, conchide un membru al echipei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel