Medvedev, despre eliminarea lui Zelensky: Sunt vorbe goale. Este supus influenţei substanţelor psihotrope
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Într-un interviu acordat jurnalistului Darius Rochebin de la postul de televiziune francez LCI, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a caracterizat drept invenţii acuzaţiile despre planurile Rusiei de a-l elimina pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

 ”Nu există niciun fel de probe despre astfel de acţiuni, a declarat Medvedev, în interviul acordat jurnalistului Darius Rochebin de la postul de televiziune francez LCI, comentând acuzaţiile respective, potrivit Rador.

”Sunt vorbe goale”, a adăugat vicepreşedintele Consiliului de Securitate. În acelaşi timp, Medvedev şi-a exprimat opinia potrivit căreia Zelenski nu inspiră încredere părţii ruse în calitate de interlocutor.

"Dacă discutăm despre faptul dacă Zelenski ne inspiră încredere, atunci cu certitudine că nu. Pentru că aceasta este o persoană fără experienţă, dependent de deciziile altor ţări şi supus influenţei substanţelor psihotrope", a spus el.

”Dar ce să facem, el a fost ales de cetăţenii ucraineni şi el, cel puţin, încearcă să-şi îndeplinească atribuţiile de preşedinte al ţării şi de comandant suprem. Deci, în acest context, trebuie menţionat că el va rămâne în continuare în funcţia sa”, a mai declarat vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse.

Citește și: 

Dmitri Medvedev: Rusia nu poate opri războiul, chiar dacă Ucraina renunţă la un viitor în NATO

Dmitri Medvedev, un aliat important al preşedintelui rus Vladimir Putin, a declarat vineri că Moscova nu îşi va opri campania militară în Ucraina chiar dacă Kievul ar renunţa oficial la aspiraţiile sale de a adera la NATO, informează Reuters. 

Fostul preşedinte Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a mai declarat într-un interviu pentru televiziunea franceză că Rusia este pregătită să poarte discuţii cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în anumite condiţii. Chiar înainte de invazia începută pe 24 februarie, Moscova a clarificat ca inacceptabilă apartenenţa Ucrainei la NATO.

”Renunţarea la a participa în cadrul Alianţei Nord-Atlantice este vitală acum, dar este deja insuficientă pentru a stabili pacea', a declarat Medvedev în interviul pentru televiziunea LCI, din care agenţiile ruse de presă au preluat citate.

Conform declaraţiilor înaltului oficial rus, ţara sa va continua campania până când îşi va atinge obiectivele. Reuters aminteşte că Vladimir Putin a declarat că intenţionează să 'denazifice' Ucraina. Kievul şi Occidentul spun însă că acesta este un pretext fără temei pentru un război de cucerire... Citește mai mult AICI.

Vezi și: Zelenski: Rusia nu va reuşi să îngenuncheze Europa, Ucraina sau altă ţară în această iarnă

Rusia şi Ucraina au purtat mai multe runde de discuţii după începerea invaziei, dar nu s-au înregistrat progrese şi există puţine perspective pentru o reluare a acestora. 'Acest lucru (discuţiile) va depinde de modul în care se desfăşoară evenimentele.

Am fost pregătiţi înainte să ne întâlnim (cu Zelenski)', a spus Medvedev. În interviu, fostul preşedinte rus a mai afirmat că armele americane furnizate deja Ucrainei, cum ar fi lansatoarele de rachete multiple HIMARS, nu reprezintă deocamdată o ameninţare semnificativă. Dar situaţia s-ar putea schimba, a adăugat Medvedev, dacă armele trimise de SUA ar putea atinge ţinte la distanţe mai mari.

'Înseamnă un lucru când acest tip de rachetă zboară pe o distanţă de 70 km','dar e altceva când e vorba de 300-400 km'. Atunci 'ar fi o ameninţare directă pentru teritoriul Federaţiei Ruse', a estimat vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel