Medicul Vasi Rădulescu: Vom da cu toții piept cu virusul în următoarele luni. Știința nu ne iartă
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Medicul Vasi Rădulescu a transmis un avertisment în ziua în care România a înregistrat un record absolut de la începerea pandemiei în ceea ce pivește cazurile SARS-CoV-2.

În ultimele 24 de ore, au fost raportate peste 34.000 de noi cazuri, a anunțat miercuri, 26 ianuarie, Grupul de Comunicare Strategică.

„34.255 cazuri în ultimele 24 de ore. Probabil peste 100.000 în realitate. Aproape 100 decese. Vom da cu toții piept cu virusul în următoarele luni. Cei nevaccinați și cu factori de risc pot umple statistica la decese, din păcate. Cei tineri, verzi, nevaccinați - loterie. Cei bine informați, responsabili, cu booster făcut -> trecere relativ ușoară prin boală”, a scris medicul Vasi Rădulescu pe contul său de Facebook.

„34.255 va fi depășit și oficial. E oricum depășit neoficial, știm asta. Unii cred că au răceli, nu se testează, nu anunță nimic, ba mai și ies din case. Vom trece urât și prin valul 5. Cum ziceam cândva, știința nu ne iartă și ne așază la locul nostru”, a conchis Vasi Rădulescu.

„După acest val poate avem și-un pic de noroc și nu apare vreun monstru de tulpină. Dacă nu apare, imunitatea acumulată acum poate duce la topirea pandemiei. Adică fix ce ne dorim cu toții după doi ani pe care nici măcar nu-i putem încă cuprinde la adevărata lor nenorocire. Faceți booster, aveți grijă cu măsurile ca până acum”, scria medicul Vasi Rădulescu într-un alt mesaj publicat pe contul de Facebook.

Incidența COVID-19 din Capitală se apropie de 12 la mie

DSP București a raportat, miercuri, o incidență de 11,71 cazuri la mia de locuitori, față de 11,03 la mie anunțată marți.

În urmă cu o lună, pe 26 decembrie, incidența în Capitală era de 0,61 la mia de locuitori.

Începe vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani

Amintim că miercuri începe vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Imunizarea se face în centrele dedicate copiilor cu vaccinul produs de compania Pfizer BioNTech.

Vaccinarea copiilor de peste cinci ani se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru. În prezent, în platforma de programare figurează peste 200 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel