Data publicării:

Medicul lui Netanyahu, informație în premieră despre eliberarea românilor din Gaza

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Herman Berkovits, medicul premierului Netanyahu, a vorbit despre eliberarea cetățenilor români din Fâșia Gaza.

Herman Berkovits, medicul lui Benjamin Netanyahu, a fost invitat la interviurile DC News, unde a vorbit despre aportul său la eliberarea românilor cu dublă cetățenie din Fâșia Gaza, după izbucnirea conflictului dintre Israel și organizația teroristă Hamas.

„Vreau să spun un lucru pe care nu l-am mai spus. Sunt foarte mulți români, cu cetățenie dublă, care au trăit în Gaza. Am fost rugat să ajut și am fost implicat și la ieșirea acestor familii cu dublă cetățenie din Gaza. Știu astăzi că sunt peste 200 de familii cu cetățenie dublă ce au ieșit din Gaza. Am fost și eu implicat și mă bucură întotdeauna dacă pot să ajut România“, a precizat medicul Herman Berkovits.

3. Herman Ber... (herman-berkovits-_90409100.jpg)

„Asta e o informație! De-a lungul timpului ați ajutat de nenumărate ori România și sper să o faceți multă vreme de acum încolo. Cetățenii români care erau în Gaza au fost eliberați și datorită intervenției medicului Herman Berkovits. Foarte importantă această informație.“, a punctat Bogdan Chirieac.

„Am făcut demersuri unde trebuia făcut, au avut loc discuții intense. Sunt în Gaza peste 7.000 de persoane cu cetățenie dublă, iar când s-a început eliberarea, am fost rugat și mi s-a promis eliberarea acestor femei. Sunt aproximativ 200 de familii care au fost repatriate“, a adăugat medicul Herman Berkovits. 

Reamintim că organizația teroristă Hamas a lansat un atac puternic asupra Israelului pe data de 7 octombrie. Drept răspuns, forțele israeliene au bombardat în primă fază capabilitățile teroriștilor din Fâșia Gaza, după care au început o operațiune terestră în nordul acestui teritoriu. Civilii și persoanele cu dublă cetățenie au început să fie eliberate prin sudul Fâșiei Gaza, la frontiera cu Egipt, prin punctul Rafah.

Mii de persoane și-au pierdut viața după izbucnirea conflictului dintre Israel și Hamas, în timp ce câteva sute de cetățeni israelieni, inclusiv copii, se află încă în mâinile teroriștilor.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel