Medic român, luptă cruntă în Italia: Mi-am scris testamentul. Silviu Andrei: Mesajul m-a dărâmat!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
DJ-ul Silviu Andrei a publicat un mesaj cutremurător primit de la un medic român care se află în prima linie în spitalele din Italia, în lupta cu coronavirusul. Rândurile scrise de aceasta l-au dărâmat.

"Ea este Carmen. E cumătra mea pentru că eu i-am botezat superba fetiţă, Iris, dar mult mai important peste acest grad de rudenie e prietenia dintre noi de peste 25 de ani. Ea şi Cristi, soţul ei şi prietenul meu drag, locuiesc în Alba, Italia. Carmen a studiat medicina în Italia şi acum luptă pe frontul COVID-19 umăr la umăr cu medicii italieni în cea mai cruntă provocare din timpul vieţii noastre, în Spitalul din Alba, provincia Cuneo, Asl Cn2", a scris Silviu Andrei pe Facebook.

"Mi-a scris un mesaj care m-a dărâmat"

"Astăzi, Carmen, mi-a scris pe whatsapp un mesaj care m-a dărâmat şi mi-a smuls un val de lacrimi. Îl redau integral ca să înţelegeţi amplitudinea pandemiei prin ochii cuiva care a ales să LUPTE! pentru oameni în linia întâi.

" - Sunt eu Silviule, acestea sunt fotografii de pe un câmp de luptă. Combat în fiecare zi, pentru cel puţin 12 ore, cu un duşman necunoscut. Suntem în război.... persoane ce mor... repede, singuri, sufocați de o polmonită interstiţială bestială. Nu sunt reguli... se îmbolnăvesc toţi, şi mai tineri şi mai bătrâni. Ieri a murit cumnatul unei colege. 62 ani, fără patologii precedente. Aseară, în tura de noapte, alţi 3 erau grav. Nu ştiu ce să mai cred...Mi-e frică, mi-e frică cu adevărat.

Când ajung acasă încerc să mă izolez... nu mai dorm în aceeaşi cameră cu Cristi (şi asta mă doare, căci am nevoie de suport, de îmbrăţişări), nu o îmbrăţişez pe Iris, dezinfectez încontinuu tot! E un coşmar, chiar şi atunci când va fi terminat, vor rămâne în mine multe găuri, spaţii moarte.... de durere!

Oricum mi-am scris testamentul... Important e ca Iris să nu rămână singură (nu glumesc). Dar poate, un sistem genetic şi imunitar valid şi robust mă pot salva. Silviule, nu subevalua situaţia. Rămâi în casă, nu avea contacte la mai puţin de 2-3 m distanţă, pune-ţi mascherina (masca) atunci când ieşi, mănâncă regulat şi sănătos... Consumă multe citrice şi evită alcoolul".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel