AVERTISMENT OMS. Emilian Imbri: "NU e bine să sperăm! E PARȘIV, aşteaptă să lăsăm MASCA jos"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Dr. Emilian Ioan Imbri, managerul Spitalului "Victor Babeş" din Capitală, a reacționat în urma noilor recomandări și a avertismentului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat astăzi că ridicarea oricăror restricţii impuse pentru oprirea răspândirii COVID-19 trebuie să fie graduală, întrucât dacă interdicţiile vor fi relaxate prea curând va exista o revenire a infectărilor. 

"Măsurile de izolare s-au dovedit eficiente, iar oamenii trebuie să fie pregătiţi pentru a adopta un stil de viaţă diferit, care să permită funcţionarea societăţii, dar şi ţinerea sub control a răspândirii coronavirusului", a spus Takeshi Kasai, director regional al OMS.

Cum a comentat Emilian Imbri acest avertisment al OMS

„Pe perioada acestor zile de sărbătoare de Paşte, fiecare zi a fost cu mai puţine cazuri şi cu simptomatologie mai uşoară. Am sperat ca această scădere a numărului de cazuri să fie un semn bun şi poate-poate să sperăm că în iunie-iulie, am putea să ieşim la liman. Cred însă că m-am pripit şi nu e bine să sperăm. E o aşteptare surdă, ceva nelămurit care simt că planează asupra noastră.

Această avertizare a OMS nu ne mai surprinde, ştim că ceva va veni, mai ales că la noi, faţă de restul ţărilor din jur, e chiar simplu, destul de lejer, până acum. E un virus parşiv, despre care noi nu ştim mare lucru şi care ne pândeşte, parcă aşteaptă să lăsăm jos masca şi atunci năvăleşte. Aparent nu ai cazuri, sunt 2-3 cazuri noi şi apoi te trezeşti cu 200 pozitivi. Mulţi", a declarat Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeş, în direct la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel