Mașini electrice în România, impediment. Badea, ”Ne afectează și pe noi”-video
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Mașini electrice
Mașini electrice
Bogdan Badea, directorul general al Hidroelectrica, a explicat într-un interviu pentru DCNews când va simți România un impact semnificativ al automobilelor electrice.  

Curentul electric devine din ce în ce mai dorit în casele românilor și nu numai. Mașinile electrice atrag și ele prin impactul aproape zero asupra mediului. Când va fi și la noi acea explozie a acestui sector auto, ne spune Bogdan Badea, directorul general al Hidroelectrica:

”Totul depinde de infrastructură. Și aici nu vă ascund faptul că în planul de afaceri al Hidroelectrica, planul de afaceri pe cinci ani, care implică un volum investițional de peste 5,6 miliarde de lei, avem în plan un proiect de mobilitate electrică. Dorim ca în zone în care centralele noastre sunt adiacente unor artere circulate să amplasăm stații electrice de încărcare a autovehiculelor”, ne-a dezvăluit Badea.

”Cred că toată problema se referă la infrastructură. Odată ce infrastructura este creată avem toate premisele ca numărul de automibile electrice să crească foarte mult. Există și facilitățile oferite de ministerul Mediului, acele vouchere, există și scutirea pe impozit, deci se vor promova și cred că avem tehnologia maturată”, a mai spus el.

Planurile de dezvoltare sunt foarte ambițioase, însă există și un mare impediment:

”Din păcate ne afectează și pe noi. Avem o medie de vârstă a personalului destul de ridicată. Ne preocupă schimbul de generații. Specialiștii nu se formează de azi pe mâine (...)” a mai precizat directorul Hidroelectrica.

Care este impedimentul dar și mai multe despre impactul mașinilor electrice în România și care sunt soluțiile de care dispunem, aflați din interviul de mai jos:

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel