Data publicării:

Mască de față cu KEFIR, remediu pentru tenul USCAT. Cum o prepari și ce beneficii are

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Care sunt beneficiile pe care le aduce mască de față cu kefir.

Masca cu kefir era considerată pe vremuri un dar de la zei. Deși este o băutură din lapte fermentată, probiotică, ușor dulce și acidulată, are multe beneficii și ajută la întărirea sistemului imunitar, la digestie și la ten. 

Masca de față cu kefir este folosită deja de foarte mulți oameni pentru îndepărtarea acneei.

Kefir înseamnă "plăcere" sau "senzație bună", deci e clar că beneficiile pe care le aduce pentru organism sunt foarte bune.

Este bun inclusiv pentru conținutul său de probiotice active, probioticele care se găsesc și în iaurt, microorganisme vii, care apar în mod natural și care funcționează intern pentru a promova o digestie sănătoasă, întărește sistemul imunitar și contribuie la sănătatea și bunăstarea generală.

Probioticele oferă, de asemenea, protecție împotriva alergenilor, care pot fi o cauză a problemelor pielii, cum ar fi eczema, protejând în același timp organismul de formele negative de bacterii, toxinele din mediu precum poluanții și radicalii liberi care induc inflamația.

În timp ce Kefirul poate fi folosit pentru diverse preparate culinare, în caz că nu știai deja, el poate fi preparat pentru balsam de păr, creme de mâini sau măști faciale.

De ce sunt bune măștile cu kefir pentru față

Ei bine, kefirul are o mulțime de vitamine care ajută tenul și pielea să fie sănătoase. 

Masca de față cu kefir conține:

- Vitamina A, ceea ce face ca pielea să fie actualizată în mod activ.

- Vitaminele B, care protejează pielea de razele ultraviolete, contribuie la saturarea sa cu oxigen, vindecarea de acnee și inflamațiile.

- Vitamina C ajută la îmbunătățirea tonusului pielii, ridurilor netezite. 

Masca de față cu kefir te ajută dacă ai piele uscată, care se ridează foarte repede şi devine aspră la atingere. Masca îți hidratează pielea și o lasă catifelată la atingere. 

Cum prepari masca de față cu kefir

1. Combină două linguri cu kefir, o lingură cu brânză grasă de vaci şi un gălbenuş şi aplică amestecul pe faţa curată.

2. Lasă să acționeze 20 de minute, apoi clăteşte pielea cu apă călduţă.

Masca este foarte eficientă în cazul tenului uscat şi normal, mai ales dacă este folosită de două ori pe săptămână, la diferenţă de cel puţin o zi între aplicări, citează româniatv.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel