Masacrul de la Bucea. Ana-Maria Roman (Antena 3) i-a luat interviu ministrului Apărării din Ucraina / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Captură Antena 3
Sursă foto: Captură Antena 3
Ana-Maria Roman, jurnalist Antena 3, i-a luat un interviu lui Oleksii Reznikov, ministrul Apărării al Ucrainei.

Ana-Maria Roman, jurnalist Antena 3, a fost singurul reprezentant al presei care l-a filmat pe ministrul Apărării de la Kiev, Oleksii Reznikov, la Bucea, oraș din nordul Ucrainei unde a avut loc un masacru:

„Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat aici, în Bucea! Spuneți-ne ce s-a întâmplat?“, a întrebat Ana Maria Roman.

Oleksii Reznikov: „Ați văzut cu ochii dumneavoastră ce s-a întâmplat în Bucea?“

Ana-Maria Roman: „Nu, doar fotografii.“

Oleksii Reznikov: „Da, puteți merge să vedeți, pentru că este foarte important să o faceți acum, pentru ca mass media internațională să arătte lumii întregi ce crime de război au fost comise în Ucraina. Aceasta nu este o operațiune specială, acesta nu este un război normal, ci sunt probe reale pentru un nou proces ca la Nurnberg, care va avea loc în acest secol. În Bucea, în Harkov, în Mariupol, în Irpin, în Gostomel ... trebuie să vedeți, pentru că este într-adevăr un nou tip de fascism, al lumii moderne. Asta vă pot spune.“

Ana-Maria Roman: „Știți câți oameni au fost uciși în această zonă?“

Oleksii Reznikov: „În acest moment, nu. Serviciile noastre se vor ocupa și vom ști numărul real. Procurorii și poliția națională lucrează la asta și va fi publicat numărul real al celor uciși. Este un dezastru.“

Ana-Maria Roman: „Domnule Reznikov, pe lângă cei uciși, sunt de asemenea mine...“

Oleksii Reznikov: „Da, avem mult de lucrat la deminare, pentru că este un teritoriu foarte contaminat după acest război. Veți vedea epavele, resturile acestor tancuri și vehicule rusești și veți vedea și cadavrele invadatorilor ruși.“

Ana-Maria Roman a scris, într-o postare pe Facebook, despre faptul că este singurul jurnalist care i-a luat un interviu lui Oleksii Reznikov.

„L-am filmat ieri pe ministrul Apararii al Ucrainei, Oleksii Reznikov, la Bucha.

Este singurul interviu pe care l-a dat. Il puteți urmări mai jos.“, a scris Ana-Maria Roman pe profilul său de Facebook.

CITEȘTE ȘI   -  Președintele Emmanuel Macron cere mai multe sancțiuni, după masacrul din Bucea

Masacrul în Bucea, Ucraina

Cadavrele a 57 de persoane au fost găsite într-o groapă comună la Bucea, oraş din regiunea Kiev unde forţele ucrainene au preluat din nou controlul în această săptămână, a declarat duminică Serhii Kapliceni, şeful echipelor locale de salvare, arătând locul jurnaliştilor AFP. Cele puţin zece cadavre erau vizibile, unele doar parţial îngropate, precizează agenţia franceză de presă.

"Aici, în acest mormânt lung, sunt îngropate 57 de persoane", a spus Kapliceni, care coordonează operaţiunea de recuperare a cadavrelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel