Masa de Paște, mai nocivă decât am crede. Mielul ne poate trimite la Urgență
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Pe 12 aprilie, creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele. Însă, masa de Paște, așa cum cere tradiția, constă în preparate din carne de miel.

Printre preparatele care se vor regăsi pe masa de Paște putem enumera friptura de miel, drob sau ciorbă. Însă, ceea ce este bine de știut este că acest tip de carne poate fi extrem de periculos pentru sănătate, dacă nu este consumată cu măsură.

Mielul, plin de colagen, se digeră greu

Potrivit doctorul zilei.ro, „Carnea de miel este extrem de grea. Se digeră mai greu şi este mai grasă decât cea de oaie, având foarte mult colagen”.

În concluzie, persoanele care au probleme cu ficatul, boli cardio-vasculare și, mai ales, de colecist, ar trebui să evite acest aliment. De altfel, această carne este periculoasă pentru toată lumea, deoarece ciorba de miel este foarte grasă.

Pentru cine nu poate sta departe de carnea de miel, se recomandă, pe lângă porţiile mici, consumarea preparatelor din carne de miel fără garnituri, ci doar cu multe verdețuri și legume, pentru a ajuta la digestie.

De asemenea, pe mulți români, pe lângă excesul alimentar din cele trei zile, îi caractrerizează și consumul excesiv de alcool. Un pahar de băutură nu afecteazpe nimeni, însă, „excesul poate duce la afecțiuni grave, precum pancreatitele, complicații extrem de severe. În general, românii se confruntă cu probleme digestive de Paşte, precum diareea, colecistita sau colica biliară”.

Medicamentele pentru bilă nu fac față excesului

Numeroase persoane, pentru a evit problemele digestive, cumpără medicamente pentru bilă.

„Sunt bune acele medicamente, dar nu fac deloc faţă în cazul în care mâncăm în exces”, potrivit doctorulzilei.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel