Mărturiile unor români stabiliți în Israel, martori ai bombardamentelor cu rachete Hamas: Sună tâmpit, sună idiot, dar ăsta e adevărul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O nouă ploaie de rachete a fost trasă din Fâșia Gaza către Israel. Românii stabiliți în zonă au povestit ce se întâmplă acolo.

Sudul și centrul Israelului sunt vizate de o nouă ploaie de rachete. Hamas a susținut că a lansat 90 de rachete în sud, la Ashdod și Ashkelon. De asemenea, o rachetă ar fi lovit direct o clădire din Ramle. În total au fost lansate 1.700 de rachete. Majoritatea sunt interceptate de scutul antirachetă al Israelului, dar unele reuşesc să lovească şi clădiri locuite. Bilanţul total al victimelor a ajuns la 109 morţi şi 600 de răniţi în Fâşia Gaza. 

VEZI ȘI: Cum funcționează sistemul antirachetă Iron Dome, folosit de Israel împotriva rachetelor lansate de Hamas. VIDEO

Mărturiile românilor stabiliți în Israel

Sirenele au răsunat întruna în sudul și centrul țării, în oraşe unde trăiesc și numeroși israelieni de origine română. Românii stabiliți în zonă spun că s-au obișnuit cu aceste atacuri.

VEZI ȘI: O nouă ploaie de rachete peste Israel. Aeroportul Ben Gurion și trei orașe, vizate de bombardamente / VIDEO+FOTO

”Am auzit o explozie spre Tel Aviv. Am vorbit cu soţul meu care era pe stradă, în Tel Aviv și care s-a ascuns, pentru că din nou este o ploaie de rachete în mijlocul zilei în Israel astăzi, acum, la prânz.”, a declarat Alina Tomer, ghid turistic, pentru PRO TV.

Ne-am obişnuit într-un fel. Sună tâmpit, sună idiot, dar ăsta e adevărul. Eu locuiesc în Ashkelon, aşa se cheamă, poate oricine să verifice pe hartă, la 14 km nord de Gaza. Asta înseamnă că o rachetă pornită de acolo face doar câteva secunde până aici. Nu ai timp în aceste secunde să ieşi din casă şi să te duci în adăpost.”, a mărturisit Viorel Maier, un român care locuiește în Ashkelon.

Deși oamenii sunt obișnuiți cu astfel de violențe, frica predomină în rândul cetățenilor, a mărturisit ieri Zvika Herman Berkovits, medicul şi prietenul apropiat al premierului israelian Benjamin Netanyahu. Mulți oameni stau ascunși în buncăre în aceste zile pentru că nu știu când va fi un nou atac. Chiar medicul se afla într-un astfel de adăpost atunci când a intervenit la TV pentru a oferi detalii despre situația din Israel. Medicul a recunoscut că îi este teamă pentru viața nepoților săi care se află în armată.

VEZI ȘI: Medicul lui Netanyahu, din buncăr: Fâșia Gaza trăiește pentru că noi le dăm apă. Ei vor să șteargă Israelul de pe fața Pământului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel