Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 05 noi 2020 / 21:24
Mărturia unui român stabilit în Italia: Trăim o perioadă de incertitudine. Oamenii își fac provizii
George Manea este un român stabilit în Italia. El a povestit ce măsuri au luat autoritățile în această țară pentru a stopa răspândirea accelerată a coronavirusului.

"Într-adevăr, Italia a adoptat noi măsuri restrictive. Practic țara se va împărți în 3 zone în funcție de gradul de risc. Vom avea o zonă roșie în care intră trei regiuni mari: Piemonte, Lombardia, Calabria, Valle d'Aosta. În aceste regiuni ne aducem aminte de lockdawn-ul din luna martie și acolo trebuie completată declarația pe proprie răspundere. Oamenii pot ieși doar în caz de necesitate. Școlile în aceste zone vor fi închise, iar elevii vor învăța în regim online. Frecventarea școlii este permisă pentru elevii care învață până în clasa a 7-a. Obligativitatea măștii este pe tot teritoriul național. Centrele comerciale sunt închise, rămân deschise doar alimentare și alte magazine esențiale. Avem și o zonă portocalie. Aici nu e obligatorie masca. A treia zonă este cea galbenă, în estul Italiei. Aici mall-urile sunt închise în weekend. Pe tot teritoriul național este interzisă deplasarea pe timpul nopții.

Trăim o perioadă de incertitudine. Față de luna martie nu am mai fost luați pe nepregătite. Oamenii își fac provizii, dar nu mai există acea avalanșă. Pentru cei de acasă singurul lucru pe care îl pot recomanda este să ne protejăm, să purtăm mască. Inamicul invizibil este periculos.", a declarat Geroge Manea în direct la RealitateaPlus.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro