Marsilia, unul dintre locurile pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viaţă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Jo Kassis, Pexels
Fotografie de la Jo Kassis, Pexels
Potrivit unui clasament dezvăluit de revista americană "Time", oraşul Marsilia este unul dintre locurile care trebuie văzute o dată în viaţă.

O performanţă de prim plan pentru oraşul Marsilia. Potrivit clasamentului revistei americane "Time", citat de BFMTV, miercuri, 13 iulie, oraşul Marsilia este unul dintre cele mai frumoase 50 de locuri din lume care trebuie vizitate măcar o dată. Singurul reprezentant al Franţei, Marsilia este plasată alături de alte locuri emblematice de pe glob precum Insulele Galapagos, Marea Barieră de Corali din Australia, Calabria şi Staţia Spaţială Internaţională.

Iniţiatorii acestui clasament explică în ce constă forţa de atracţie a Marsiliei. În primul rând este menţionată replica peşterii Cosquer, deschisă la Villa Méditerranée la începutul lunii iunie. Situată pe fundul pârâurilor, această peşteră preistorică le oferă turiştilor posibilitatea de a admira aproximativ 480 de gravuri şi picturi datând din perioada cuprinsă între anii 33.000 şi 19.000 î.Hr.

Peisajele din Provence şi moştenirea naturală a regiunii sunt de asemenea evidenţiate. Într-adevăr, oraşul este situat în inima pelerinajului "Pe urmele Mariei Magdalena", care leagă Saintes-Maries-de-la-Mer şi Saint-Maximin-la-Sainte-Baume, care trece în special prin două dintre parcurile naturale cele mai cunoscute din sud-estul Franţei: parcul Camargue şi parcul Sainte-Baume. În fine, Marsilia datorează foarte mult gastronomiei sale, cu bucătăria mediteraneană care este foarte onorată, în special în Le Présage, primul restaurant alimentat cu energie solară din Europa.

Lista întocmită de revista 'Time" a fost concepută după criza COVID-19, când sectorul turismului îşi regăseşte un nou suflu. Principalul său obiectiv în căutarea locurilor de descoperit este să "găsirea contactului uman prin intermediul călătoriei".

Alte zece destinaţii ale Vechiului Continent figurează în acest clasament. Este vorba despre Dolní Morava în Republica Cehă, Valencia în Spania, County Devon în Anglia, Portree pe insula scoţiană Skye, Alentejo şi Madeira în Portugalia, Kaunas în Lituania, Skelleftea în Suedia, Copenhaga în Danemarca şi Salonic în Grecia. Oraşe şi regiuni care ar putea bine să se bucure de prezenţa multor turişti curioşi începând din această vară, scrie Rador.

Idei de vacanță. Cele mai bune 50 de destinații din lume, în 2022, conform revistei TIME

Lista a fost întocmită de rețeaua sa internațională de corespondenți și colaboratori și, spune TIME într-o declarație, „cu ochiul către cei care oferă experiențe noi și interesante”.

Cele 50 de destinații includ atât orașe emblematice, cât și locuri mai puțin explorate, dar ceea ce le unește este că „înfloresc, cresc și se schimbă”, spune TIME, „tragând calea către redresarea economică” și „investind în durabilitate."

America de Nord

În Statele Unite ale Americii, TIME recomandă centrele moderne de pe coasta de vest din Portland, Oregon și San Francisco, dar și plajele din Miami, precum și „Comeback City” Detroit din Michigan. Destinația de schi de iarnă Park City, Utah, primește și ea un loc în listă.

În Canada avem capitala Ontario Toronto și micul oraș de surfing Tofino, British Columbia, iar mai la nord, pe continentul Groenlandei, spre Golful Disko, avem „Marele Canion al Cercului Arctic”.

Destinațiile de plajă mereu populare din Jamaica și Riviera Nayarit din Mexic se află, de asemenea, pe lista din 2022.

America de Sud

Orașul Salta, din nord-vestul muntos al Argentinei, și satul El Chaltén, din Parcul Național Los Glaciares, au atras atenția TIME anul acesta.

Rapa Nui din Chile -- mai bine cunoscută ca Insula Paștelui -- și Insulele Galapagos din Ecuador sunt două minuni vulcanice care au ajuns, la rândul lor, pe listă.

Metropolele animate Bogotá, Columbia și São Paulo, Brazilia, sunt încă două dintre recomandările urbane ale TIME.

Europa

În Marea Britanie, comitatul englez Devon și orașul Portree, de pe insula scoțiană Skye, ajung pe lista din acest an.

Aceasta mai include orașele vest-europene Marsilia (Franța), Copenhaga (Danemarca), Skellefteå (Suedia) și València (Spania).

Apoi avem regiunea italiană Calabria, orașul grecesc antic Salonic, regiunea portugheză Alentejo și arhipelagul Madeira.

Mica stațiune cehă de schi Dolni Morava și orașul fortăreață lituanian Kaunas se află pe listă, la fel ca splendoarea istorică a Istanbulului.

Asia Pacific

Kerala și Ahmedabad din India se numără printre recomandările din Asia, la fel ca insulele japoneze Setouchi și Kyushu.

Capitala sud-coreeană Seul este un vârf de top, la fel ca provincia indoneziană Bali și insula centrală a Filipinelor Boracay.

Marea Barieră de Corali din Australia și orașul-port Fremantle sunt amândouă apreciate, la fel ca Queenstown din Noua Zeelandă, un centru pentru sporturile de aventură de pe Insula de Sud.

În cele din urmă, traseul Trans-Bhutan din Bhutan și Drumurile mătăsii istorice din Uzbekistan sunt unele dintre cele mai puțin parcurse în alegerile din acest an.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel