Centre de debarcare a migranţilor. Decizia Marocului
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Marocul nu este dispus să găzduiască centre de debarcare a migranţilor.

Marocul nu este pregătit să pună la dispoziţie vreo parte a teritoriului său pentru a găzdui centre de debarcare a migranţilor pe perioada evaluării cererilor de azil ale acestora în Europa, a declarat ministrul de externe marocan, Nasser Bourita, într-un interviu acordat cotidianului german Die Welt, transmite miercuri dpa.

Marocul în general este împotriva tuturor tipurilor de centre. Aceasta este o componentă esenţială a politicii noastre privind migraţia şi o poziţie suverană la nivel naţional'', a afirmat şeful diplomaţiei marocane. Anterior în cursul acestui an, cancelarul german Angela Merkel a reuşit să evite destrămarea 'marii coaliţii' guvernamentale de la Berlin după ce a ajuns la un acord cu partenerii din Uniunea Europeană cu privire la preluarea migranţilor respinşi de Germania, dar şi la găzduirea solicitanţilor de azil în timpul procesării cererilor lor. Marocul a fost una dintre ţările avute în vedere de Uniunea Europeană pentru a găzdui astfel de centre de debarcare a migranţilor.

Totuşi, Nasser Bourita a precizat că asemenea centre sunt contraproductive. Este prea uşor să spui că aceasta este o şansă pentru Maroc, a adăugat oficialul marocan. La finalul lunii iulie, Comisia Europeană s-a oferit să ajute statele membre să accepte preluarea migranţilor salvaţi pe mare, prin furnizarea de echipe de experţi şi fonduri de la bugetul Uniunii Europene. Pentru a îmbunătăţi gestionarea ordonată şi eficientă a persoanelor debarcate în Uniunea Europeană, liderii statelor membre au solicitat, la summitul din luna iunie, crearea unor 'centre controlate' în UE.

Vezi și: Mașini diesel, interzise. Ajutor primit de la guvernul german



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel