Marius Tudor, anunț pentru DC NEWS din Comisia Europeană. Contract pentru un nou vaccin anti-COVID. "27 de milioane de doze în 2022"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Marius Tudor, anunț pentru DC NEWS din Comisia Europeană. Contract pentru un nou vaccin. "27 de milioane de doze în 2022" / Foto: Pixabay
Marius Tudor, anunț pentru DC NEWS din Comisia Europeană. Contract pentru un nou vaccin. "27 de milioane de doze în 2022" / Foto: Pixabay
Marius Tudor, consilier în Parlamentul European, anunță că în Comisia Europeană a fost semnat un nou contract pentru achiziționarea unui vaccin anti-COVID. 

Comisia Europeană a semnat un nou contract pentru achiziționarea unui vaccin anti-COVID, a anunțat Marius Tudor la DC NEWS. Este vorba despre un contract cu Valneva, iar statele membre ale UE ar urma să achiziționeze aproape 27 de milioane de doze în 2022.

"Ieri, Comisia Europeană a aprobat cel de-al optulea contract cu o companie farmaceutică în vederea achiziționării potențialului său vaccin împotriva COVID-19. Contractul cu Valneva prevede posibilitatea ca toate statele membre ale UE să achiziționeze aproape 27 de milioane de doze în 2022. Include, de asemenea, posibilitatea de a adapta vaccinul la noile tulpini, iar statele membre să efectueze o comandă suplimentară de până la 33 de milioane de vaccinuri suplimentare în 2023.", a declarat Marius Tudor pentru DC NEWS.

Marius Tudor: Încă o piatră de temelie în lupta noastră cu acest virus

Marius Tudor a explicat că noul contract încheiat cu Valneva se adaugă la contractele deja semnate de Comisia Europeană cu alți producători de vaccinuri anti-COVID.

"Contractul cu Valneva se adaugă la contractele deja semnate cu AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, CureVac, Moderna și Novavax. Comisia Europeană dorește să se asigure că Europa este bine pregătită pentru vaccinare, odată ce vaccinurile se vor dovedi a fi sigure și eficiente și vor fi aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului. În plus, statele membre ar putea decide să doneze vaccinul țărilor cu venituri mici și medii sau să-l redirecționeze către alte țări europene.

Decizia de a sprijini acest vaccin a fost luată după o evaluare științifică solidă a tehnologiei utilizate, a experienței companiei în dezvoltarea de vaccinuri și a capacității sale de producție și de furnizare în toate statele membre ale UE. Pentru a achiziționa noul vaccin, statele membre pot utiliza pachetul REACT-EU, unul dintre cele mai mari programe din cadrul instrumentului financiar Next Generation EU.

E încă o piatră de temelie în lupta noastră cu acest virus, dar trebuie să ne asigurăm că punem la dispoziția oamenilor și tete gratuite, astfel încât să fim capabili să prevenim răspândirea virusului, să izolăm cazurile pozitive și să le oferim tratament, mai ales pentru cetățenii care nu se pot sau nu vor să se vaccineze. E o chestiune de egalitate între măsuri, de proporționalitate pe care fiecare stat trebuie să o respecte.", a explicat Marius Tudor.

Unde va fi fabricat vaccinul Valneva

Vaccinul Covid-19 „Valneva” va fi fabricat în Regatul Unit. În luna aprilie ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a transmis că serul produce un „răspuns imun puternic”. Vezi știrea AICI.

”Deoarece pandemia de COVID-19 continuă să evolueze în Europa și în întreaga lume, este mai important ca oricând ca toate statele membre să aibă acces la cel mai larg posibil portofoliu de vaccinuri pentru a contribui la protejarea cetățenilor din Europa și din afara acesteia. Pasul de astăzi în direcția ajungerii la un acord cu Valneva completează portofoliul de vaccinuri al UE și demonstrează angajamentul Comisiei de a pune capăt pandemiei.”, declara Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, în luna ianuarie. Vezi AICI mai mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel