Marius Tucă: Nu vreau să protestez împotriva Austriei. Interesele nu sunt conspiraționiste, sunt mult mai mari / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Marius Tucă
Marius Tucă
Marius Tucă a spus că nu vrea să protesteze împotriva Austriei după ce această țară ne-a pus piedică în calea aderării la Schengen.

În schimb, jurnalistul a zis că are prieteni care vor boicota Austria prin faptul că nu vor mai merge acolo la schi.

„Eu nu vreau să protestez împotriva Austriei. Sunt unii care protestează. Pot să fiu lipsit de patriotism pe chestia aceasta. Am prieteni care mi-au zis că nu mai merg la schi în Austria. Îi înțeleg și pe ei. Este dreptul lor. Ei sunt revoltați pe atitudinea agresivă și, mai ales, duplicitară pe care a avut-o Austria. O vreme nu a spus nimic și, dintr-o dată... intransigență. Puteau să spună din martie că este o problemă cu migrația. Și din martie până acum puteam să facem o mulțime de lucruri. Dar ei nu au făcut acest lucru pentru că nu vor România în Schengen. Interesele nu sunt conspiraționiste, sunt mult mai mari”, a zis Marius Tucă la DC News și DC News TV în emisiunea „De ce se întâmplă” cu Răzvan Dumitrescu.

„Depășește cu mult sfera migrației”, a adăugat moderatorul emisiunii.

Răspunsul integral începe la minutul 27:50

Reacția lui Nicolae Ciucă privind boicotul

Nicolae Ciucă a spus că respectă deciziile cetăţenilor români în privinţa companiilor austriece, fără a încuraja o anumită poziţionare.

„În continuare, considerăm că decizia de a nu fi fost acceptaţi în spaţiul Schengen a fost o decizie nedreaptă faţă de demersurile şi eforturile care au fost făcute de către cetăţenii români şi de către autorităţile române. Ceea ce se întâmplă referitor la modul în care ne poziţionăm faţă de autorităţile austriece, o facem pe cale diplomatică şi pe relaţia oficială, fără niciun fel de alte aspecte care să lase loc de interpretare, iar în ceea ce priveşte decizia pe care o ia fiecare cetăţean în parte este o decizie pe care o respectăm, fără să avem un comportament, o atitudine de a încuraja într-un fel sau altul poziţionarea faţă de o companie sau alta care aparţin statului austriac", a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă își va închide contul de la banca austriacă, premierul a zis: „Ca să fac această operaţiune, trebuie să am timp să ajung la bancă. Până acum n-am avut timp să ajung nici acasă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel