Marius Manole, autoironie după ce s-a zvonit că va fi ministrul Culturii
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Actorul Marius Manole a făcut o glumă după ce s-a spus pe surse că va fi nominalizat la șefia Ministerului Culturii.

Actor din 2002 la Teatrul Național București, Marius Manole a fost nominalizat pe surse în funcția de ministru al Culturii. Totuși, zvonurile nu s-au materializat, iar acest post i-a fost predat Iuliei Popovici.

Manole a răspuns printr-o autoironie faptului că s-a vehiculat că va fi nominalizat. Acesta a postat pe Facebook un mesaj scurt și amuzant - „Mihaela, dragostea mea!” - pe modelul declarațiilor lui Mircea Geoană din noaptea alegerilor prezidențiale din 2009. Amintim că, la acea vreme, Mircea Geoană a fost dat câștigător imediat după încheierea scrutinului, însă situația s-a schimbat la 180 de grade până dimineață.

Actorul Marius Manole, criticat dur de Andrei Caramitru, pe fondul acelorași speculații

Andrei Caramitru a criticat dur o informație apărută în spațiul public, pe surse, potrivit căreia actorul Marius Manole ar fi urmat să fie propus la Ministerul Culturii în Guvernul Cioloș.

"Am văzut şi eu lista propusă a guvernului Cioloș, guvern care oricum nu va exista vreodată pentru ca nimeni din Parlament nu îl va vota. Însă - tata fiind plecat dintre noi de 40 de zile deja - o să comentez eu despre propunerea la Cultură - unul numit Marius Manole. Pentru că știu destul din interiorul zonei ăsteia ca să îmi dau cu părerea şi sunt prieten cu prea mulți actori, regizori, scenografi - ca să tac.

Acum, nu contest talentul lui MM, care ce e drept există oarecum, în nota ingenuu fragil, muză a unui director. E ceva extrem de specific, ok. Însă - calitatea umană a personajului este execrabilă, la fel ca şi calitatea intelectuală. Omul ăsta e ahtiat după putere şi - fiind cu puțină minte - compensează prin pură mișelie. A fost capabil, la TNB unde e șef de sindicat, să încerce să arunce totul în aer (împreuna cu alți 2 şi mai puțin talentați şi inteligenți ca el - unu Mihai Călin şi una pe care o cheamă Medeea Marinescu).

A urlat minciuni acolo ani de zile, a contestat orice fără să diferențieze între frustrările lui personale şi actul artistic şi reușita teatrului ca mare instituție. Omul calomniază şi zbiară, în stil ingenuu - ca să păstreze un pic calitatea de zână, un fel de Andreea Marin mai nervos şi care scuipă. Însă - neavând argumente - întotdeauna s-a făcut de râs în orice discuție şi nu a câștigat nimic. Toţi dar toţi marii actori din România îl considera un ticălos.

Eu doar spun. Mă rog, Dacian şi USR fac ce vor. Însă cu așa personaj - eu NU aş vota niciodată guvernul ăsta. Asta e. Ce să vă fac. Cădeți de la catastrofa Vlad Alexandrescu (care era la fel de ticălos, un nimeni arogant) la acest me-me. Păcat de câțiva oameni din lista asta a guvernului care sunt cât de cât ok. Cam jumătate. Restul sunt varză, dar meme e sub orice nivel. O rușine", a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel