Mario De Mezzo a sesizat o „ruptură de comunicare“ între liderii de sindicat și organizatorii protestelor profesorilor: Unii sunt folosiți și scoși în față! / video
Mario De Mezzo, deputat al Partidului Național Liberal, afirmă că unii directori de școli ar fi de acord cu încheierea grevei profesorilor.
Mario De Mezzo, deputat al Partidului Național Liberal, a fost invitat la emisiunea "D'Economic News", la DC News, unde a afirmat că între directorii de școli și liderii de sindicat s-ar fi produs o ruptură, asta în contextul în care în presă ar fi apărut informații potrivit cărora unii dintre directori ar fi declarat că sunt de acord cu încheierea grevei profesorilor, după ultimele negocieri cu Guvernul.
"Am ascultat astăzi la ieșirea de la negocierile cu Guvernul declarațiile unor lideri de sindicat. Și una dintre întrebările jurnaliștilor a fost foarte interesantă. Au întrebat așa: "Este adevărat că foarte mulți directori pun presiune pe liderii de sindicat să se încheie greva și să se accepte condițiile?". Răspunsul liderului de sindicat nu a fost "Nu, nu este adevărat", răspunsul a fost așa: "Este greșit ca directorii să pună presiune pe noi să terminăm greva".
Acum, comunicarea este unul dintre lucrurile la care mă pricep cât de cât, că fac asta de peste 25 de ani. În momentul în care directorii pun presiune pe liderii de sindicat și spun: "Domnule, noi suntem mulțumiți, suntem în regulă, hai să oprim greva", iar liderii de sindicat vin și spun că nu este în regulă ca directorii să pună această presiune, mie mi se pare că există o ruptură de comunicare între cei care organizează protestele și cei care sunt folosiți ca să fie scoși în față ca și motiv al acestui protest", a declarat Mario De Mezzo în cadrul emisiunii D'Economic cu Alex Vlădescu.
Mario De Mezzo a spus care e riscul cu greva profesorilor: Guvernul a venit cu niște lucruri destul de concrete
"Eu am fost unul dintre susținătorii profesorilor în această grevă. Este corect ca oamenii să protesteze, în primul rând pentru că se simt nemulțumiți și nedreptățiți, dar și pentru că este corectă nemulțumirea lor. Sunt de acord că salariile ar trebui să fie mai mari, sunt de acord că nemulțumirile sunt legitime, dar pe de altă parte, însă, am văzut, din punctul meu de vedere, cea mai mare deschidere a unui Guvern de a vorbi cu niște categorii de oameni nemulțumiți. Nu vorbesc în mod deosebit de PNL, pentru că Nicolae Ciucă, lângă Marcel Ciolacu, au avut întâlniri cu reprezentanții sindicatelor, Klaus Iohannis a avut întâlniri cu reprezentanții sindicatelor, absolut toată lumea a încercat să vorbească și să rezolve problema.
Ne uităm la nemulțumirea justificată a profesorilor, dar e corect în același timp să ne uităm și la copii, și la lucrurile care se pot întâmpla în această țară și care poate doar anumite lucruri în anumite limite. Sigur că Guvernul poate să vină mâine și să spună că salariul minim pe țară este de 2.000 de euro. Se poate, dar consecința directă ar fi că punem lacătul pe toată țara și plecăm toți acasă. Trebuie să fim responsabili în relația cu țara și în relația cu elevii.
Eu nu înțeleg, de exemplu, de ce expunem niște elevi la a nu merge în străinătate cu niște burse sau la o formă superioară de învățământ, de ce expunem niște elevi de la a nu da examenul de Bacalaureat sau Evaluarea Națională. Guvernul a arătat deschidere și, mai mult decât atât, le-a oferit lucrurile pe care le-au cerut și, în același timp, a venit nu doar cu niște promisiuni, ci cu niște lucruri extrem de concrete", a mai spus Mario De Mezzo, deputat PNL.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News