Marian Cozma, patru ani de când a fost ucis. Cum va fi comemorat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Marian Cozma
Marian Cozma

Vineri se împlinesc patru ani de la moartea handbalistului Marian Cozma. „Păsărilă” a fost înjunghiat în inimă, la ieșirea dintr-un club din orașul Veszprém, acolo unde românul evolua pentru echipa locală.

În noaptea de 7 spre 8 februarie 2009, Marian Cozma se afla în discoteca Patriota Lokal, alături de câţiva colegi de echipă. Sărbătoreau împreună naşterea copilului unuia dintre ei, scrie gsp.ro.

Un grup de trei agresori l-a atacat pe handbalist, românul fiind înjunghiat de trei ori în inimă. Alţi doi colegi, croatul Ivan Pešić şi sârbul Žarko Šešum, au fost şi ei implicaţi în conflict. Un alt coechipier, Ferenc Ilyés, a încercat să-l salveze făcându-i respiraţie gură la gură lui Marian Cozma, dar nu a reuşit să-l resusciteze. Marian Cozma a jucat în România la Dinamo, tatăl său, Petre, fiind cel care l-a îndrumat către acest sport. La echipa bucureşteană, cu care a şi câştigat un titlu de campion al României, a evoluat între 2002 şi 2006, după care s-a transferat la Veszprem. La formaţia ungară, Cozma a participat în Liga Campionilor, înscriind 17 goluri în meciurile din sezonul 2006-2007. În 2008, Cozma, care juca pe postul de pivot, a cucerit titlul de campion al Ungariei cu Veszprem. În acelaşi an, el a reuşit să câştige primul trofeu european din carieră, Cupa Cupelor EHF. Handbalistul ucis în Ungaria avea 26 de ani. Azi, la 12:30, a avut loc o comemorare la sediul clubului Veszprem, iar mâine (n.r. sâmbătă) va avea loc un marş în oraşul maghiar, unde cei care l-au apreciat pe Marian sunt chemați cu o lumânare. Cei trei agresori au fost condamnați la închisoare. Astfel, Ivan Sztojka ispăşeşte o pedeapsă de 13 ani, în timp ce Sandor Raffael şi Gyozo Nemeth sunt condamnaţi la câte 18 ani în spatele gratiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel