Marea Britanie: O pictură cu Romeo şi Julieta, cea mai romantică operă de artă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Pictura realizată în 1884 de artistul Bernard Frank Dicksee,  care îi prezintă pe Romeo şi Julieta,  a fost votată cea mai romantică operă de artă din Marea Britanie, ceea ce dovedește că ”romantismul este un vis care trăiește încă în inimile a milioane de oameni”, informează Daylimail.

Tabloul pictat de Bernard Frank Dicksee a fost desemnat câștigătorul unui sondaj realizat de Art Fund pentru a marca Valentine's Day, tocmai pentru că toți oamenii tânjesc după ”pasiune și fidelitate”, susțin experții.

Tabloul prezintă un sărut furat între cele mai cunoscute personaje romantice din toate timpurile, fără ca ei să conștientizeze că acesta era ultimul lor sărut.

"Pictura lasă impresia că, deşi moartea este aproape, iubirea nu va muri niciodată. Romantismul este un vis care încă sălăşluieşte în inimile a milioane de persoane", a declarat criticul de artă Godfrey Barker.

Tabloul pe pânză, Romeo și Julieta, face parte din Southampton City Art Gallery și  a primit 71% din voturi la sondajul organizat de Art Fund.

Locul doi în clasamentul obținut în urma sondajului a fost atribuit sculpturii lui Auguste Rodin "Sărutul/ The Kiss" - de la Turner Contemporary din oraşul Margate (Kent, Marea Britanie).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel