Data actualizării:
Data publicării:

Marea Britanie: Furtuna Jocelyn este pe drum după ce Isha a ucis două persoane și a adus vânturi de aproape 160 km/h

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
O altă furtună este așteptată să aducă "rafale puternice și dăunătoare" marți, după ce două persoane au murit în urma furtunii Isha din Regatul Unit.

Un bărbat în vârstă de 84 de ani a murit după ce mașina în care se afla s-a izbit de un copac căzut în Grangemouth, Scoția.

În Limavady, Co Londonderry, un bărbat de 60 de ani a murit în urma unui accident în care au fost implicate două dube și un alt copac căzut.

Vânturile de aproape 160 de km/h au adus perturbări pentru mulți oameni în timpul furtunii Isha.

În Yorkshire Dales, mai multe persoane au fost salvate de pompieri din patru vehicule blocate în Morton-on-Swale.

O femeie recuperată de pe un drum inundat, Charlie Curry, a declarat că a fost o "experiență terifiantă, dar am scăpat cu viață și toată lumea este în regulă".

A urmat un incident similar în Appersett.

Furtuna Jocelyn, care va aduce condiții intense începând de marți, de la ora 18:00, a fost numită de serviciul meteorologic irlandez.

Există o "șansă bună" de întreruperi de energie electrică și "probabil unele pagube la clădiri"

Met Eireann a descris-o ca fiind un "sistem matur de presiune joasă [care] va aduce vânturi foarte puternice dinspre sud-vest spre vest, cu rafale puternice și dăunătoare".

Nu se așteaptă ca Jocelyn - a zecea furtună numită în cinci luni - să lovească întreaga Marea Britanie cu același impact ca și furtuna Isha.

Există o "șansă bună" de întreruperi de energie electrică și "probabil unele pagube la clădiri", a declarat Met Office.

Serviciile ScotRail din întreaga Scoție vor fi suspendate marți de la ora 19:00, iar în dimineața următoare nu vor exista servicii la orele de vârf.

În urma furtunii Isha, serviciile de transport și-au revenit în mare parte luni, deși unele drumuri au rămas închise și liniile de cale ferată au fost blocate.

Zeci de școli au cerut părinților să își țină copiii acasă.

Aproximativ 20.000 de pasageri au fost afectați de aproape 150 de anulări de zboruri pe aeroportul din Dublin duminică, iar problemele legate de călătorii au continuat și luni.

Luni la prânz, Northern Ireland Electricity Networks a declarat că 24.000 de clienți au rămas fără curent electric din cauza furtunii.

De asemenea, au existat întreruperi de energie electrică care au afectat mii de persoane în nord-vestul Angliei, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel