Marea Britanie, decizie de ultimă oră după depistarea unei MUTAȚII PERICULOASE a virusului Sars-Cov-2
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Marea Britanie a luat o decizie importantă în privința unei țări după depistarea unei mutații periculoase a virusului Sars-Cov-2

Marea Britanie a anunţat sâmbătă că nu va mai permite intrarea pe teritoriul său a persoanelor care sosesc din Danemarca, transmite Agerpres. Decizia vine după ce în statul scandinav a apărut o mutație periculoasă a noului coronavirusului, provenită de la nurci, informează AFP și Reuters. Interdicția nu îi vizează pe cetățenii britanici sau rezidenții permanenți.

"Tuturor călătorilor non-britanici sau rezidenţi permanenţi care au fost în Danemarca sau au tranzitat această ţară în ultimele 14 zile li se va refuza intrarea de către poliţia de frontieră la sosire, începând de sâmbătă, ora 04.00 GMT", a comunicat Ministerul Transporturilor.

Autoizolarea celor care vin din Danemarca, obligatorie

Britanicii şi rezidenţii permanenţi vor fi autorizaţi să revină acasă, dar vor intra într-o carantină de 14 zile mai strictă decât pentru alte destinaţii supuse acestui regim.

"Le cerem de asemenea celor care au sosit înainte de sâmbătă, ora 04.00 GMT, şi care au fost în Danemarca în cursul ultimelor 14 zile să se izoleze împreună cu familia.", adaugă comunicatul, precizând că vor exista controale pentru a asigura că virusul nu se propagă în Marea Britanie.

Decizia a fost adoptată în regim de urgenţă după publicarea unor informaţii complementare de către autorităţile sanitare daneze semnalând o extindere generalizată a cazurilor de coronavirus la fermele de nurci, bazată pe o tulpină mutantă a virusului care se propagă la anumite comunităţi locale. Danemarca a anunțat deja că toate nurcile din țară vor fi eutanasiate.

VEZI ȘI: Mutație PERICULOASĂ a virusului Sars-Cov-2, depistată în Danemarca. MILIOANE de animale vor fi eutanasiate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel