Data actualizării:
Data publicării:

Marcel Ciolacu promite că va face din România, după modelul american, "'ţara tuturor posibilităţilor." Discurs la Ambasada SUA

Autor: Liana Ganea | Categorie: Politica
WhatsApp
captură video gov.org
captură video gov.org
Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent, miercuri, la Ambasada SUA în România cu prilejul Zilei Independenței, unde a ţinut să felicite Statele Unite pentru buna colaborare cu România.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a luat cuvântul la recepţia organizată de Ambasada SUA unde a mulţumit Statelor Unite pentru cooperare şi pentru parteneriatul strategic cu România.

"Acum 247 de ani, reprezentanţii a 13 colonii din America au aprobat Declaraţia de Independenţă prin care şi-au afirmat dorinţa de libertate şi încredere în valorile democratice. Atunci s-a afirmat clar faptul că toţi oamenii sunt creaţi egali şi că fiecare persoană are dreptul la viaţă, libertate şi căutarea fericirii.

Vedem astăzi cât de importante sunt aceste principii, când la frontierele noastre oameni ca şi noi se luptă pentru a le păstra sub ameninţarea unei agresiuni cinice şi ilegale declanşate de Federaţia Rusă împotriva unui stat independent -  Ucraina.

Acestea sunt noile realităţi la care trebuie să oferim răspunsuri comune şi responsabile. Reconfirmăm astăzi importanţa parteneriatului strategic pe care îl avem cu SUA şi pe care Guvernul României doreşte să-l aprofundeze, intensificând cooperarea pe toate palierele, de la zona de apărare şi securitate până la componenta economică sau culturală. Sunt convins că putem dezvolta toate aceste direcţii şi că volumul schimburilor comerciale dintre România şi Statele Unite poate să depăşească rapid pragul de 5 miliarde de dolari atins anul trecut.

Guvernul pe care cu onoare îl conduc va încuraja investiţiile străine americane în România. Avem un amplu program de reforme care va asigura dezvoltarea unui mediu de afaceri atractiv şi creşterea gradului de predictibilitate legislativă în linie cu eforturile României de aderare la OCDE.

România este decisă să demonstreze capacitatea de a se poziţiona ca membru predictibil şi de încredere la nivelul comunităţii internaţionale, contribuind la întărirea securităţii regionale şi stabilitate economică globală.

SUA sunt descrise deseori ca fiind ţara tuturor posibilităţilor. La fel, şi eu mă voi lupta pentru a oferi românilor toate oportunităţile pe care apartenenţa la comunitatea euro-atlantică o oferă pentru securitatea şi dezvoltarea României" a declarat Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel