Maratonul Laviniei Șandru s-a ÎNCHEIAT. Apelul care-ți dă FIORI: "Am ajuns să trăiesc din banii soției"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Maratonul pentru artă al Laviniei Șandru s-a încheiat. Peste 60 de personalități din România și-au spus oful, după ce au fost afectate de pandemia de COVID-19. 

12 ore în direct pentru Lavinia Șandru în dialogul cu peste 60 de personalități culturale afectate de închiderea teatrelor și sălilor de spectacole

Astazi s-a încheiat Maratonul online al artelor început duminică de Lavinia Șandru în sprijinul sectorului artistic grav afectat de închiderea, din nou, a teatrelor, cinematografelor și sălilor de spectacole. Timp de peste 12 ore, fără întrerupere, peste 60 de personalități ale scenei au intrat în direct cu Lavinia Șandru pentru a discuta despre experiența acestei perioade dramatice pentru artiști, văduviți nu doar de interacțiunea cu publicul ci chiar, în cazul artiștilor independenți, de mijloacele de a își asigura existența, citează Mediafax.

Ce spun cele mai iubite personalități din România



”E foarte ușor să spui că putem trăi și fără artiști, dar cred că nu ne-am permite o lume fără artiști. Costurile ar fi mult prea mari.”, a spus, în discuția cu Lavinia Șandru, cunoscutul regizor Tudor Giurgiu, fondatorul TIFF, care a cerut mecanisme concrete, inspirate din ceea ce au făcut alte țări europene pentru sprijinirea sectorului cultural.

”Am ajuns să trăiesc din banii soției, dar nu de bani am nevoie. Eu simt nevoia să creez”, a punctat interpretul folk Mihai Napu. „Artiștii au o sensibilitate deosebită. Sunt ca o antenă parabolică. Acum, suferința e mare, lucrăm însă cu ceva invizibil, dar trebuie să trecem peste” a concluzionat Ovidiu Lipan Țăndărică.

Nu au lipsit nici gesturile de protest, actorul și regizorul Mihai Mălaimare anunțând hotărârea sa de a abandona, în aceste condiții, conducerea teatrului Masca, pe care l-a fondat.

Lavinia Șandru s-a angajat să continue demersul cultural Art Maraton cu demersuri publice și directe pe lângă autorități pentru susținerea artiștilor și a sectorului cultural.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel