Mania Taylor Swift, studiată într-o universitate din Filipine
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Taylor Swift a declanșat o adevărată manie la nivel mondial, comparabilă cu a britanicilor de la The Beatles din anii 1960.

Americanca Taylor Swift a stârnit o adevărată manie la nivel mondial, mulți comparând-o cu cea a britanicilor The Beatles, ”Beatles-mania” din anii 1960. Astfel, mania Taylor Swift a ajuns la un alt nivel, fenomenul fiind studiat în cadrul unui curs al Universității din capitala Filipine, curs la care organizatorii au fost nevoiți să suplimenteze numărul de locuri, informează Reuters, scrie Agerpres.

Citește și: Cutremur din cauza muzicii. Două concerte ale cântăreței Taylor Swift au generat activitate seismică

Cum artista se află în turneu în Asia săptămâna aceasta, peste 300 de studenți s-au înscris deja la cursul facultativ oferit de Universitatea din Filipine, epuizând în câteva minute numărul limitat de locuri, ceea ce a determinat administrația să suplimenteze locurile.

”O vom trata pe Taylor Swift ca pe o celebritate, asta înseamnă că o vom analiza prin mai multe lentile de gândire, la intersecția dintre sex, gen și clasă”, a spus Cherish Brillon, profesoară în departamentul de comunicare și televiziune după primul curs.

La rândul ei o ”Swiftie”, așa cum sunt denumiți fanii cântăreței, Brillon a spus că în cadrul cursului va fi de asemenea studiat felul în care Swift este portretizată de presa din Filipine, ca o figură ”transnațională”.

Cei peste 20 de studenți au purtat îmbrăcăminte marca Swift și și-au decorat caietele și laptop-utile cu autocolante înfățișând-o pe cântăreața câștigătoare a 14 premii Grammy.

Cutremur din cauza muzicii. Două concerte ale cântăreței Taylor Swift au generat activitate seismică

Taylor Swift și probleme sociale

”Aș vrea să aprofundez problemele sociale cu care ne confruntăm în conexiune cu Taylor Swift”, a spus studenta Shyne Canezal, o ”Swiftie” încă din școala elementară.

Universități din Statele Unite cum ar fi Harvard, Stanford și Berklee College of Music oferă deja cursuri despre Swift, în cadrul cărora sunt analizate maniera de a compune, precum și abordări literare ale discografiei ei, printre alte subiecte.

Taylor Swift urmează să susțină șase concerte cu casa închisă în cadrul turneului ”Eras Tour” în Singapore, singura oprire a artistei în Asia de Sud-Est, între 2 și 9 martie. Peste 300.000 de bilete au fost vândute după ce fanii au stat la coadă în timpul nopții înfruntând căldura tropicală copleșitoare.

Citește și: Taylor Swift obține o subvenție de la autoritățile din Singapore pentru a concerta în orașul-stat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel