Manevra lui Robert Sighiartău (PNL) prin care vrea să-și ascundă urmele de la Bistrița
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Apăruse, într-o anumită parte a presei, informația pe surse că membrii PNL cer separarea de PSD și ieșirea de la guvernare. 

Așa a început povestea inițială. Apoi a ieșit Robert Sighiartău, deputat PNL, pe față... nu doar pe surse... și așa s-a aflat „cine erau” membrii PNL care cereau separarea. În speță... doar unul care nu poate ieși din discuția străveche stânga / dreapta, pe ideea „dreapta e bună / stânga e nasoală”, adică Robert Sighiartău.

Dar de ce acționează așa Robert Sighiartău? Am discutat cu jurnalistul Val Vâlcu acest subiect. Ziaristul are o explicație. Este foarte simplu: Pentru a-și ascunde eșecul de la Bistrița. El a condus lista spre eșec. PNL a pierdut Primăria Bistriţa în faţa PSD. De asemenea, Radu Moldovan (PSD) a câștigat șefia Consiliului Județean, acolo unde a candidat și Robert Sighiartău (PNL).

2. -imagine fara descriere- (robert-sighiartau_49577400.jpg)

Emil Radu Moldovan și-a asigurat încă un mandat în fruntea Consiliului Județean, cu 52% dintre voturi. Robert Sighiartău – candidatul PNL – a obținut aproximativ 33,5%. Ovidiu Florean (AUR) a bifat 6%, Ionuț Simionca (Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei) – peste 5%. Lorant Sas (REPER) și Mircea Taloș (PNȚMM) au luat aproximativ 1% dintre voturi.

Rezultatele arată că oamenii nu mai votează în funcție de stânga sau dreapta.

Dar pentru a se scuza, Robert Sighiartău vorbește despre stânga și dreapta. A rămas ancorat în ideologiile stânga / dreapta, dar electoratul a început să meargă și către AUR, Nicu Ștefănuță și alții. Nu mai este luptă cu dreapta. Robert Sighiartău rămâne ancorat la disputele de acum 20 de ani. Te-ai aștepta la un tânăr de 35 de ani să gândească altfel.

Întrebarea este de ce nu face PNL ordine în propria grădină. Dacă pierzătorii stabilesc regulile, n-ar trebui să se mire de rezultate. Robert Sighiartău, în loc să găsească explicații de ce a pierdut, dă vina pe alții pentru eșecul propriu, aleargă după mitul stânga / dreapta - „Noi suntem exponenții dreptei” etc.

Lupta dreapta / stânga nu prea mai există. Tinerele generații, cărora ar trebui să se adreseze partidele mainstream, nu mai tremură de grija lui Liviu Dragnea, de teama că se întoarce Ion Iliescu etc. Acum se vede ascensiunea AUR, Diana Șoșoacă, Nicu Ștefănuță, Reper etc, adică sunt mulți candidați care nu se încadrează în ecuația stânga / dreapta și sunt votați. Electoratul s-a fragmentat, s-a nuanțat opțiunea politică și nu mai sunt lucrurile așa simpliste pe ideea stânga / dreapta. 

Rămânerea lui Robert Sighiartău pe câmpul de luptă stânga / dreapta nu este pur și simplu o neadecvare, ci pare a fi o strategie pentru a-și scuza eșecul de la Bistrița.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel