Mânerele ușilor vor fi curate și igienizate: iată câteva metode eficiente
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Mânerele ușilor vor fi curate și igienizate, iată câteva metode eficiente. Sursa - pixabay.com
Mânerele ușilor vor fi curate și igienizate, iată câteva metode eficiente. Sursa - pixabay.com
Mânerele ușilor pot deveni un adevărat teren propice pentru bacterii, dacă neglijezi curățarea regulată. 

Nu este nevoie să folosești produse dure sau toxice pentru a scăpa de microbi. Ingredientele simple și accesibile te vor ajuta în acest sens. Îți prezentăm câteva trucuri eficiente  care te vor surprinde cu siguranță.

Lămâie. Experții în curățare recomandă să freci mânerele cu lămâie. Acidul citric are proprietăți dezinfectante și este capabilă să curețe în profunzime suprafețele de murdărie și calcar. Cel mai simplu mod este să tai o lămâie în jumătate și să freci mânerul. După aceea, mânerul trebuie spălat cu un burete umed și șters cu o cârpă curată și uscată din microfibră.

Folosește corect bicarbonatul și plantele din casă vor înflori luxuriant

Lămâie plus bicarbonat. Dacă contaminarea este veche, trebuie să amesteci 1/2 linguriță de suc de lămâie și 1 linguriță de bicarbonat de sodiu într-un recipient pentru a forma o pastă. Unge mânerul ușii cu această pastă și las-o să acționeze câteva minute. Ulterior, pasta trebuie îndepărtată cu o cârpă înmuiată în apă.

Coca-Cola. Mânerele cromate pot fi curățate, folosind Coca Cola. Această băutură gazoasă conține acid citric, care dizolvă urmele de rugină și îndepărtează în profunzime petele. Optează pentru cola fără zahăr pentru a face clătirea mai ușoară.

Păstrează salteaua în stare perfectă, la fel de proaspătă ca în prima zi, cu trucurile bunicii

Ketchup-ul poate fi folosit nu doar ca sos la spaghete, hamburgeri sau cartofi prăjiți. Experții spun că, datorită acidității și conținutului ridicat de oțet, ketchup-ul este capabil să dizolve murdăria și urmele de grăsime de pe mânerele ușilor. Acest truc poate părea puțin ciudat, dar gospodinele cu experiență spun că funcționează. Trebuie să aplici un strat subțire de ketchup pe mânerul ușii, iar după cinci minute să-l ștergi o cârpă umedă.

Nu arunca cojile de ouă. Le poți pune în gradină. Secretul grădinarilor a fost aflat

Sare, făină și oțet. O altă tehnică de curățare a mânerelor ușilor este folosirea de sare, făină și oțet. Sarea este cunoscută pentru efectul său dezinfectant, iar făina îndepărtează petele dificile.

Amestecă câte o linguriță de sare, făină, oțet cu puțină apă caldă într-un recipient. Aplică pasta pe  mânerele ușii. După câteva minute, șterge amestecul cu o cârpă moale și clătește mânerele ușilor cu apă fierbinte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel