Manchester City, la un pas de retrogradare sau depunctare. Clubul ar fi încălcat 100 de reguli financiare din Premier League
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Premier League, organizatorul primei ligi engleze de fotbal, a acuzat clubul Manchester City de peste 100 de încălcări ale regulilor sale financiare, în urma unei investigaţii de patru ani, informează BBC

Ancheta a fost încredinţată de Premier League unei comisii independente, pentru presupuse încălcări ale regulilor de către City între 2009 şi 2018.

De asemenea, organizaţia a acuzat clubul Manchester City că nu a cooperat de când ancheta a început, în decembrie 2018. Conducerea clubului Manchester City s-a declarat 'surprinsă' de acuzaţii şi precizat că se bazează pe o serie de 'dovezi irefutabile'.

Comisia poate impune pedepse ce pot merge de la o amendă şi deducere de puncte până la excluderea clubului Manchester City din Premier League. În sezonul trecut, Manchester City a cucerit al şaselea său titlu de campioană în Premier League, de la preluarea sa de către Abu Dhabi United Group.

'Manchester City este surprins de publicarea acestor presupuse încălcări ale regulilor Premier League, în special ţinând cont de angajamentul important şi de marea cantitate de materiale detaliate furnizate EPL', a precizat 'The Sky Blues' într-un comunicat.

'Clubul salută analizarea acestei afaceri de către o comisie independentă, pentru a examina în mod imparţial ansamblul complet al dovezilor irefutabile care există în sprijinul poziţiei sale. Ca atare, aşteptăm cu nerăbdare ca această chestiune să fie reglată odată pentru totdeauna', se mai arată în comunicatul campioanei en titre a Angliei, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel