Data publicării:

Mâncatul după ora 18:00 te îngraşă - MIT sau realitate? Un cunoscut nutriţionist arată adevărul

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Fotografie creată de Rachel Claire, de la Pexels
Fotografie creată de Rachel Claire, de la Pexels

Un cunoscut nutriţionist explică dacă este adevărat că ne îngrăşăm atunci când mâncăm după ora 18:00. 

Este vorba despre autorul cărţii "Cum să pierzi în greutate fără să îţi pierzi minţile", Graeme Tomlinson, din Marea Britanie. Acesta spune că nu îi vine a crede că lumea încă mai crede în acest mit. 

"Idei din acestea, cum că organismul nu mai poate metaboliza mâncarea pe timpul nopţii sau că mâncatul seara ne îngraşă pentru că nu mai facem mişcare să ardem grăsimile, nu au nicio bază şi sunt de râs, sincer. Normal că poţi mânca după ora 18:00 fără să te îngraşi. Cheia este să numeri caloriile din acea zi. Redu cantitatea de calorii de la mese şi totul va fi ok, vei vedea rezultate", a declarat acesta, conform Daily Mail

Schimbarea dietei te poate ajuta să trăiești cu până la 13 ani mai mult

 

Studiul demonstrează ceea ce s-ar putea întâmpla cu longevitatea unui bărbat sau a unei femei dacă ar înlocui o „dietă tipică occidentală” axată pe carne roșie și alimente procesate cu o „dietă optimizată” axată pe consumul de mai puțină carne roșie și procesată și mai multe fructe, legume, cereale integrale și nuci, relatează CNN.

Dacă o femeie a început să mănânce optim la vârsta de 20 de ani, ea și-ar putea crește durata de viață cu cel puțin 10 ani, potrivit studiului publicat marți în jurnalul PLOS Medicine. Un bărbat care urmează o dietă mai sănătoasă de la vârsta de 20 de ani ar putea trăi mai mult cu 13 ani.

Concentrarea pe o dietă mai sănătoasă ar putea prelungi, de asemenea, viața adulților în vârstă, arată studiul. Începând cu vârsta de 60 de ani, o femeie și-ar putea crește durata de viață cu opt ani. Bărbații care încep o dietă mai sănătoasă la vârsta de 60 de ani ar putea adăuga aproape nouă ani vieții lor.

„Ideea că îmbunătățirea calității dietei ar reduce riscul de apariție a bolilor cronice și a decesului prematur este de mult stabilită și este logic că mai puține boli cronice înseamnă o speranță de viață mai mare”, a spus dr. David Katz, specialist în medicina și nutriție.

Cele mai mari câștiguri în longevitate au rezultat din consumul mai multor leguminoase, care includ fasole, mazăre și linte, cereale integrale și  nuci, migdale, fistic, a constatat studiul. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel