Mâncarea din spitale. Rafila, mesaj după viralizarea imaginilor cu hrana de la Spitalul Municipal: "Responsabilitate e a managerului"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Ministrul Rafila, vizită la Spitalul Floreasca, la pacienţii răniţi în accidentul rutier din Bulgaria - Foto Facebook Alexandru Rafila
Ministrul Rafila, vizită la Spitalul Floreasca, la pacienţii răniţi în accidentul rutier din Bulgaria - Foto Facebook Alexandru Rafila
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a comentat imaginile care s-au viralizat pe internet cu hrana pacienților oferită la spitalul Municipal din București. Acesta spune că este responsabilitatea managerilor.

Alexandru Rafila a fost întrebat în cadrul interviului despre hrana din spitalele din România, în general, dar și despre imaginile cu hrana oferită în Spitalul Municipal din București. Acestea din urmă s-au viralizat în mediul online și au provocat reacții și controverse. 

Pe imagini se putea vedea cum hrana consta într-o bucată de brânză topită, unit și câteva felii de pâine cu puțină marmeladă. 

Mâncarea din Spitalul Municipal. Rafila: "Părea aruncată într-o caserolă de plastic"

Alexandru Rafila a spus că i se pare că mâncarea era mai degrabă "aruncată" într-o caserolă de plastic. Tot el a declarat că imaginea ar fi putut fi schimbată dacă hrana era aranjată într-o caserolă de plastic. De asemenea, Rafila spune că i se cere să trimită controale la toate cele 400 de spitale din România pentru rezolvarea problemei cu hrana. 

„Eu vreau să tranşăm lucrul ăsta şi să-l discutăm foarte serios şi o să vă spun ce am făcut noi, la Ministerul Sănătăţii, şi ce ne gândim că am putea să facem. Responsabilitatea privind masa pacienţilor este, clar, a managerului spitalului respectiv. Mie mi se cere să trimit controale la cele 400 de spitale din ţară care să rezolve această problemă. Este clar că este responsabilitatea managerului”, a spus Rafila în emisiunea de la Prima TV.

Ministrul Sănătății spune că s-a implicat personal în verificarea multor spitale din România și că în majoritatea unităților sanitare pe care le-a verificat, hrana a fost în regulă. Rafila a menționat că a verificat acest aspect în aproximativ o sută de spitale din România. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel