Mămăligă cu jumări și caș. Rețeta tradițională iubită de români
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Mămăligă cu jumări și caș. Rețeta tradițională iubită de români. Mămăliga cu jumări și caș îți aduce acel gust autentic românesc, poate uitat. Trebuie neapărat să dai drumul la aragaz și să te apuci de treabă. La finalul mesei, ne vei mulțumi!

Ingrediente mămăligă

1 l apă
2 căni făină porumb
1 linguriţă sare

Alte ingrediente

500 g jumări de porc
500 g caş de oaie sau vaca
4-5 linguri untura
sare
smântână pentru servit

Vezi și: Sos de brânză cu usturoi și parmezan, rețeta. Cum se prepară

Cum se prepară

Mămăligă cu jumări și caș. Rețeta tradițională iubită de români. Punem apa la fiert cu 1 linguriţă sare . Făină de mămăligă o adăugăm când apa fierbe în aşa fel încât să nu se împrăştie. Lăsăm să fiarbă circa 20 minute la foc mic, potrivit bucatareselevesele.ro. Surplusul de apă îl punem într-un vas.

Mămăligă cu jumări și caș. Rețeta tradițională iubită de români. Restul de făină ce rămâne în oală îl frecăm cu ajutorul unui sucitor adăugând puţin câte puţin din zeama stoarsă, până obţinem o mămăligă mai vârtoasa. Vasul în care am frecat mămăliga îl punem înapoi pe foc, până începe să „pufăie". În acest moment luăm vasul şi răsturnăm conţinutul pe un platou.

Vezi și: Prăjitura kinder "Felie de Lapte", făcută în casă. Rețeta delicioasă

Mămăligă cu jumări și caș. Rețeta tradițională iubită de români. Cele 3 linguri de untură se pun la încins şi adăugăm jumările. Le prăjim câteva minute în untura încinsă. Cașul se dă pe răzătoarea mare.

Mămăligă cu jumări și caș. Rețeta tradițională iubită de români. Într-un vas termorezistent, punem 2 linguri de untură şi câteva bucăţele de jumări prăjite peste care punem un strat de mămăligă fierbinte. Continuăm stratificarea punând din nou 1-2 linguri untură şi jumări. Peste, punem acum şi un strat de caş răzuit şi presărăm cu sare.

Mămăligă cu jumări și caș. Rețeta tradițională iubită de români. Din nou, punem mămăligă şi continuăm astfel straturile până terminăm ingredientele. Ultimul strat va fi de mămăligă peste care putem punem şi caş răzuit şi dacă doriţi smântână. Acoperim vasul cu un capac şi lăsăm să stea câteva minute.

Vezi și: Cum îți faci singur delicioasele McNuggets, acasă. Rețeta savuroasă explicată pas cu pas

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel