Mama lui Dani Alves, în pericol de a fi dată în judecată, după ce a publicat imagini cu tânăra care îl acuză de viol pe fotbalist
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Procuratura din Barcelona ia în considerare posibilitatea de a o acționa în justiție pe Lucia Alves, mama lui Dani Alves, în legătură cu publicarea pe rețelele sale de socializare a imaginilor presupusei victime a jucătorului acuzat de viol. 

Avocatul tinerei a anunțat deja că va depune o plângere împotriva Luciei Alves, potrivit informațiilor prezentate de presa spaniolă.

Postările de pe contul de Instagram al Luciei Alves includ fotografii și videoclipuri cu o tânără, presupusa victimă a fotbalistului, care discută cu ceea ce pare a fi vărul său despre cum să obțină faimă și bani.

În aceste postări, mama lui Dani Alves dezvăluie identitatea tinerei și furnizează detalii personale despre aceasta. În contextul imaginilor, Lucia Alves a adăugat și comentarii precum: "Cei care au încredere în Dumnezeu nu pierd niciodată bătălia."

În plus, aceasta exprimă îndoieli în legătură cu pretențiile financiare ale tinerei și ale avocatei acesteia, Ester García, care solicită compensații pentru daunele psihologice. Lucia Alves pune sub semnul întrebării și starea de sănătate a presupusei victime, prezentând imagini în care aceasta apare zâmbind în timp ce își sărbătorește ziua de naștere și subliniind: "Spune că nu poate lucra, dar...".

Difuzarea acestor imagini are loc cu o lună înainte de începerea procesului lui Dani Alves, programat să înceapă pe 5 februarie. Fotbalistul este acuzat că a agresat sexual tânăra în data de 30 decembrie 2022, într-un club de noapte din Barcelona. Între timp, instanța a cerut părților implicate să nu difuzeze imagini cu victimă și nici să dezvăluie identitatea acesteia.

Potrivit legislației spaniole, difuzarea acestor informații ar putea constitui infracțiuni împotriva integrității morale și divulgare de secrete. Totuși, procurorii ar putea întâmpina dificultăți în urmărirea penală a unor fapte comise în afara Spaniei (în Brazilia) și de către un cetățean străin. Aceștia ar putea solicita retragerea imaginilor de pe rețelele de socializare.

Avocatul victimei a anunțat deja că va depune o plângere "împotriva tuturor persoanelor sau mijloacelor de comunicare care difuzează imagini" ale tinerei sau furnizează informații, directe sau indirecte, care ar permite identificarea acesteia. Ester García a avertizat într-un comunicat de presă că difuzarea acestor imagini "constituie o infracțiune flagrantă".

Procurorii din Barcelona cer o pedeapsă de nouă ani de închisoare pentru Dani Alves, plus zece ani de libertate condiționată și despăgubiri în valoare de 150.000 de euro pentru victimă. În paralel, procuratura solicită 12 ani, pedeapsa maximă prevăzută de Codul Penal spaniol pentru infracțiunea de agresiune sexuală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel