Majorare etapizată a pensiilor. Rareș Bogdan: Toate prostiile guvernării le plătesc eu de vreo 3 ani. Dacă se întâmplă așa, mă voi enerva
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a lansat un avertisment la adresa colegilor de partid.

Rareș Bogdan, europarlamentar din partea Partidului Național Liberal, a fost prezent, vineri seara, la Realitatea Plus, în emisiunea moderată de Ionela Arcanu, unde a lansat avertismente dure la adresa colegilor de partid care nu-l informează cu măsurile care se iau în cadrul coaliției de guvernare:

„Nu vreau să înaintez cifre legate de creșterea pensiilor înainte de a vedea proiecția bugetară. Din punctul meu de vedere, nu trebuie să ne fie teamă să găsim formulele de atras bani la buget, dar să mergem cu un procent cât mai mare în perioada imediat următoare, adică de la 1 ianuarie. Nu e nimic anormal în ceea ce solicită pensionarii. Rămâne ca Guvernul și Ministerul Finanțelor să vină cu proiecția corectă și să nu dezechilibreze în niciun fel bugetul.

Toată această creștere de pensii trebuie gândită în directă concordanță cu creșterea investițiilor. Dacă noi vom aduce bani mai mulți la buget, dacă noi vom sprijini mai mult mediul privat, dacă noi vom înțelege că putem juca major în zona de alimente, de grâu, de transport fluvial și maritim - acele 24.000 de containere care au ajuns în fiecare zi, faptul că în zona oil terminal nu mai ai loc și stai 3-4 săptămâni să descarci un vagon de petrol exact ca în raza marilor porturi din Rotterdam, din Anvers, Le Havre sau Pireu - nu vom face nimic. Trebuie să gândim dublat, nu doar de unde luat să creștem pensiile, ci cum facem să crească bugetul în așa fel încât să creștem ușor“, a spus rareș Bogdan.

CITEȘTE ȘI     -    Rareș Bogdan: România ar putea intra în Shengen în etape. Aeroportuar până în 26 martie, iar terestru chiar mai repede

Rareș Bogdan: Dacă e așa, sunt unul dintre cei care se vor enerva

„Numai că, până atunci, pensionarilor le sunt vândute iluzii“, a punctat jurnalista Ionela Arcanu.

„Nu știu dacă sunt vândute iluzii. E prima dată când aud de acest scenariu cu majorare etapizată. Am auzit astăzi și chiar mă deranjează dacă va veni așa și o să am cuvinte de nemulțumire, pentru că nu mi se pare normal ca un om cu o poziție în PNL, deși sunt oameni mult mai importanți ca mine, să afle de la televizor că cineva vrea să facă ... . Eu vreau să cred că e doar o informație de presă și că nu există.

Dacă există, eu sunt unul dintre cei care se vor enerva, pentru că nu vreau să aflu de la televizor, atâta timp cât încasez costurile acestei guvernări fără a fi, efectiv, în cabinet. Costurile în sensul de imagine. Toate prostiile lor le plătesc și eu de vreo trei ani. E datoria tuturor să mă informeze și pe mine, și pe Motreanu, să-l informeze și pe Boc, pe Bolojan, pe Iulian Dumitrescu și pe Flutur. Eu vreau să cred că nu e așa și e doar un scenariu pus pe masă ca multe altele puse de-a lungul timpului“, a spus, la Realitatea Plus, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan.

VEZI ȘI     -    Aderarea României în Schengen. Rareș Bogdan, în Parlamentul European: Nu ne obligați să jucăm și noi dur! Am fost prea eleganți și tăcuți (VIDEO)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel