Maioneză din cartofi, fără ouă. Rețeta rapidă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Maioneză din cartofi, fără ouă. Rețeta rapidă. Sursa - pixabay.com
Maioneză din cartofi, fără ouă. Rețeta rapidă. Sursa - pixabay.com
Există o mulțime de variante de maioneza fără ouă, pe care le poți încerca.

Vă propunem azi o rețetă simplă de maioneză din cartofi. Este perfectă pentru mesejele festive din perioada postului! Cartofii se curăță de coajă și se fierb în apă cu sare. După ce s-au fiert, se scot și se lasă la răcit.

Din cartofii fierți se prepară un piure, în care se adaugă muștarul și o lingură de ulei de măsline, amestecând continuu. Compoziția se completează cu muștar și ulei de măsline până se obține consistența dorită. Se adaugă sare după gust. 

Congelați corect pâinea: va rămâne proaspătă săptămâni întregi. Iată câteva trucuri

Uleiul pentru maioneză trebuie să fie de calitate. Puteți opta pentru ulei de floarea-soarelui sau ulei de măsline extravirgin, caz în care maioneza va avea o culoare puțin mai închisă.

Muștarul pentru maioneză trebuie să fie clasic, fără miere, iar consistența sa ar trebui să fie cremoasă. După preferințe, puteți opta și pentru un muștar cu boabe, dacă vreți să preparați un sos de maioneză special. Folosiți doar suc proaspăt stors de lămâie, deoarece  sucul de lămâie cumpărat poate da o aromă ciudată maionezei. 

Făina de năut, bogată în zeci de proprietăți, nu trebuie să lipsească din bucătărie. Iată la ce o puteți folosi

Odată ce ați obținut sosul de maioneză potrivit, trebuie să știți că maioneza se păstrează la rece, deoarece se poate altera destul de repede. În frigider, maioneza poate fi păstrată aproximativ două zile. În plus, se recomandă să consumați maioneza cât mai repede după ce ați preparat-o, fie că o adăugați într-o salată boeuf, de cartofi sau de vinete. Poftă bună!

 

Prăjitură foarte cremoasă cu doar 3 linguri de făină și fără unt. O felie are 130 de calorii

 

Micul dejun  este important nu doar pentru copii, ci și pentru adulți, pentru că toată lumea trebuie să-și încarce bateriile înainte de a pleca de acasă. 

Așadar, pentru a face mai specială prima masă a zilei, încercați să pregătiți o prăjitură cu ricotta, care este bună și delicioasă. Imediat ce veți scoate desertul din cuptor, bucătăria se va umple cu un parfum irezistibil.

Este un desert moale și gustos pe care îl puteți pregăti repede. Cu siguranță, va avea succes, deoarece este atât de rafinat și îmbietor încât va dispărea cu viteza luminii de pe masă. 

Un desert uimitor din griș și dovleac. Rețeta este simplă și ușor de făcut

În plus, are un număr redus de calorii și din acest motiv cei care țin dietă pot consuma o felie fără probleme!

Timp de pregătire - 15 minute, timp de gătire - 40-45 de minute, timp total - 1 oră, porții - 8, calorii - 130 pentru o felie.

Ingrediente:

600 grame ricotta ușoară,

3  ouă,

3 linguri de făină de griș (sau obișnuită),

3 linguri de  stevia (sau zahăr),

3 linguri de smântână sau iaurt natural,

coaja rasă de la 1 lămâie,

1 linguriță esență de vanilie,

1 praf de sare.

 

Pregătirea 

 

Mai întâi, puneți ricotta într-un bol, adăugați gălbenușurile de ou, stevia (sau zahărul), praful de sare, esența de vanilie, coaja de lămâie rasă, grișul și smântâna (sau iaurtul).

Mixați ingredientele cu un mixer electric, până veți obține un aluat compact și omogen.

Cu ce poate fi înlocuit untul în dulciurile de post. Iată câteva alternative surprinzătoare 

Acum bateți albușurile spumă cu mixerul și încorporați-le în aluat, amestecând ușor cu o spatulă, de jos în sus.

Transferați aluatul într-o formă rotundă cu balamale, cu diametrul de 18-20 centimetri, acoperită în prealabil cu hârtie de copt.

La final, nivelați suprafața prăjiturii și puneți-o la copt în cuptorul preîncălzit, timp de 40-50 de minute,  la o temperatură de 180°C. la final, ornați prăjitura zahăr pudră. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel