Maia Sandu a mulțumit României pentru lotul de vaccin ajuns în Republica Moldova
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Maia Sandu
Sursă foto: Facebook Maia Sandu
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a mulțumit României pentru lotul de vaccin trimis peste Prut.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a mulțumit României pentru ajutorul de 100.800 de doze de vaccin trimis astăzi peste Prut:

„Astăzi Guvernul României a mai trimis în Republica Moldova un lot de 100.800 de doze de vaccin împotriva Covid-19. Datorită acestei donații, dar și celor anterioare oferite de România, am reușit să ne asigurăm țara cu vaccin, astfel încât fiecare cetățean care dorește să se vaccineze să aibă această posibilitate.

Suntem recunoscători României pentru tot sprijinul oferit necondiționat de la începutul acestei crize sanitare. Acum e important să continuăm procesul de vaccinare. Fiecare om vaccinat crește speranța că vom reuși să ieșim din această criză pandemică și să revenim la normalitate. Avem multe de făcut împreună!“, a scris, pe Facebook, Maia Sandu.

România a oferit Republicii Moldova un lot de 100.800 de doze de vaccin împotriva Covid-19

Guvernul României a decis continuarea acordării unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, a 100.800 doze de vaccin AstraZeneca, aflate în rezerva Ministerului Sănătății, pentru Agenţia Națională pentru Sănătate Publică din Republica Moldova, în vederea gestionării pandemiei împotriva COVID-19, se arată într-un comunicat de presă. 

Reamintim faptul că, până în prezent, România a oferit Republicii Moldova un număr total de 304.800 de doze de vaccin AstraZeneca.

Doze acordate cu titlu gratuit

Dozele de vaccin anti COVID-19, acordate cu titlu gratuit, ca ajutor umanitar, reprezintă numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către Compania AstraZeneca, prin Acordurile-cadru încheiate de către Ministerul Sănătăţii cu Comisia Europeană.

Misiunea se va realiza cu două mijloace de transport aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, pe ruta București – Chișinău și retur.

În data de 4 februarie 2021, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Republica Moldova pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere susținerea eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2 (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel