Mai mulți soldați Wagner care își bat cu lopata propriul comandant, surprinşi într-o filmare cu drona - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Mai mulți soldați Wagner care îți bat cu lopata propriul comandant, surprinşi într-o filmare cu drona / Foto: Pexels
Mai mulți soldați Wagner care îți bat cu lopata propriul comandant, surprinşi într-o filmare cu drona / Foto: Pexels
Mai mulți luptători Wagner care par să-şi bată cu lopata propriul comandant au fost surprinşi într-o filmare cu drona.

Ucraina a lansat imagini video care par să-i arate pe luptătorii Wagner în timp ce își târăsc comandantul grav rănit departe de câmpul de luptă și apoi îl bat violent cu ceea ce par a fi lopeți. O dronă ucraineană a surprins incidentul în apropierea orașului din estul Bakhmut, unde lupte intense au loc de luni de zile. Patru soldați din grupul de mercenari Wagner din Rusia își poartă colegul printr-un peisaj de case ruinate, ținându-l de brațe și picioare, scrie The Guardian. Apoi îl aruncă lângă un hambar.

Un al doilea videoclip pare să arate trei bărbați care îl lovesc în mod repetat cu lopețile. Soarta comandantului rănit este neclară. Dar episodul se potrivește cu rapoarte persistente despre moralul scăzut în rândul unităților de mercenari ruși. Soldații ucraineni care luptă în Bakhmut au descris modul în care trupele Wagner atacă în valuri. Se pare că aceștia sunt amenințați cu execuția dacă nu avansează.

O unitate de drone din plutonul special Seneka a filmat momentul la începutul acestei săptămâni. Videoclipul fost lansat luni pe canalele de socializare din Ucraina.

Luptele din Bakhmut



Vorbind în discursul său de noapte, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că unitățile ucrainene resping încercările repetate ale Rusiei de a încercui Bakhmutul și de a-i sparge apărarea.

"Le contracarăm. Sunt recunoscător fiecărui războinic care asigură contra-acțiune cu rezistența sa", s spus Zelenski.

În weekend, surse din cadrul partidului Servitorul Poporului al lui Zelenski au sugerat că ministrul apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov, va fi mutat din slujbă. Aceasta a urmat unui scandal de corupție în care ministerul a plătit de două sau trei ori prețul alimentelor de la supermarket pentru a le furniza trupelor din prima linie.

Marți, se părea că Reznikov era în aceeași funcție. Consiliul de securitate națională și apărare al Ucrainei, parlamentari și unii aliați occidentali au susținut că este momentul greșit pentru a-l îndepărta, înaintea unei contraofensive a Rusiei, care este de așteptat. Nu este sigur cât timp Reznikov ar putea rămâne în post.

Ce spune Reznikov

Într-un tweet, Reznikov a spus că "ține linia". El a adăugat: "Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin, precum și pentru criticile constructive. Tragem concluzii. Continuăm reformele, chiar și în timpul războiului".

Potrivit centrului pentru strategii de apărare, comandamentul militar rus și-a schimbat recent tactica la Bakhmut. Soldații lansau acum atacuri continue și rulante care uneori durau 10 ore.

Detașamentele Wagner, împreună cu trupele din divizia 106 aeriană a Rusiei, încercau să asalteze pozițiile ucrainene la periferia nordică. Au fost lupte grele în estul orașului. În sud, forțele ruse au reușit să avanseze 500 de metri după un atac surpriză, a raportat centrul.

Situația din Bakhmut pare din ce în ce mai grea. Cele mai multe analize cred că unitățile ucrainene vor fi forțate să se retragă dacă trupele ruse capturează autostrada T0504 – o rută cheie de aprovizionare – sau pătrund până la lacul de acumulare Berkhiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel