MAI, gluma zilei de Black Friday. Vând TIGRU, ”km reali”. Fie ca... să plătiți doar ce cumpărați
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Gluma zilei vine de la Ministerul Afacerilor Interne, într-o postare pe rețelele de socializare. 

O glumă făcută în această dimineață pe Facebook de către Ministerul Afacerilor Interne a devenit imediat apreciată de internauți. Postarea are legătură cu reducerile de Black-Friday, iar pe lângă imaginea amuzantă, oamenii legii au făcut și mai multe recomandări. 

”Unii au început prin ianuarie. (De anul trecut!). Alții au anunțat că încep săptămâna trecută. Câțiva i-au dedicat chiar vinerea aceasta (“că se iau banii”), deși tradițional și internațional are loc în ultima zi de vineri a lunii noiembrie. Indiferent de când este Black Friday, că pică într-o săptămână sau într-o zi de joi, noi vă rugăm să fiți foarte atenți la cumpărături, ca să nu aveți parte de neplăceri!

Așa că...

- Evitați să cumpărați online de pe link-uri provenite din surse necunoscute sau măcar analizați-le cu o soluție de securitate înainte de a le deschide!
- Nu răspundeți niciodată mesajelor prin care vi se solicită să furnizați date cu caracter personal, financiar sau date de autentificare!
- Asigurați-vă că adresa paginii web a magazinului pe care îl accesați este corectă! De cele mai multe ori, denumirile site-urilor înșelătoare se diferențiază de cele corecte doar printr-un singur caracter. De asemenea, nu vă bazați pe aspectul familiar al site-ului, pentru că acesta poate fi imitat cu ușurință.
- Verificați întotdeauna o promoție pe canalele oficiale ale magazinului (pagina web, pagini autentificate pe rețelele sociale)!
- Dacă este posibil, folosiți un card separat pentru cumpărăturile online pe care să îl alimentați doar cu sumele de bani de care aveți nevoie! Astfel, evitați situația în care, dacă sunt furate datele cardului, să pierdeți o sumă mare de bani.
- Verificați-vă regulat conturile, în special înainte și după tranzacțiile online, pentru a fi sigur că totul este în regulă și că nu au apărut tranzacții pe care nu le-ați autorizat.
- Încercați să fiți la curent cu metodele de fraudare folosite pe internet. Inventivitatea celor care fac asta este nelimitată!

Fie ca... de acest Black Friday să plătiți doar ce cumpărați! P.S. Noi nu avem reduceri în perioada aceasta. Și nici în alta. Știți voi!”, se arată în postarea făcută de Ministerul Afacerilor Interne. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel