MAE: O nouă alertă de călătorie pentru minimum 3 zile. Sute de mii de români, afectaţi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Atenționare de călătorie transmisă de Ministerul Afacerilor Externe. Urmează 3 zile de grevă generală în Regatul Unit.

MAE anunță o nouă alertă de călătorie pentru români. Reprezentanții Ministerului de Externe informează românii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord că, în perioada 17 – 20 februarie, poliția de frontieră britanică, Border Force, a anunțat grevă generală.

O nouă atenționare de călătorie lansată de MAE

Potrivit noii alerte de călătorie, timp de 36 de ore vor fi afectate punctele de trecere a frontierei pentru intrările maritime / portuare din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Este vorba despre Calais, Dunkirk, Coquelles Channel Tunnel Terminal și Portul Dover. Aşadar, toți cei  care au în plan să călătorească dinspre / înspre Regatul Unit, în perioada menționată trebuie să țină cont de faptul că vor fi timpi de așteptare mai mari la controlul de frontieră portuar.

Cetățenii români sunt sfătuiți să verifice situația curentă înainte de a se deplasa spre porturi și, pentru informații suplimentare, să consulte pagina web https://www.gov.uk/government/news/strike-to-affect-travellers-and-goods-entering-the-uk-in-february-half-term.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Consulatului General al României la Londra: +447738716335.

Grevă și în Germania

Amintim că Ministerul Afacerilor Externe a transmis că intră în vigoare o alertă de călătorie și pentru Germania. În acest sens, cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Federală Germania că, pentru ziua de vineri, 17 februarie 2023, Sindicatul VERDI (Uniunea Sindicatelor din Servicii) a anunțat organizarea de greve pe aeroporturi. Greva va fi organizată pe marile aeroporturi din München, Frankfurt am Main, Hamburg, Dortmund, Hanovra, Bremen și Stuttgart.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel